Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, 1980 yılında otel amacıyla dönemin ilçe belediyesi tarafından yapılan ancak atıl durumda bulunan yapıyı ilçesine ivme kazandıracağını ve tanıtım noktasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünerek yeni bir projeyle ilçeye kazandıracak.
 
Başkan Yiğit, projeyle ilgili Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yaptığı açıklamada, “Projenin temeli şu; ilçede konaklamak isteyen vatandaşların ihtiyacını karşılamak için epey yol alındı.  Biz bu atıl durumdaki binamızı 5 yıldızlı otel görünümüne getirme noktasındayız. Şuan da bu projenin en ince detay noktasına kadar paramız, maddi kaynağımız ayrılmıştır” dedi.
 


Projenin gerçekleştikten sonraki sürecini de paylaşan Muzaffet Yiğit, şunları dile getirdi;
“Mevcutta 26 oda var. Her odada duş ve lavabo imkanı olacak. Onun haricinde ortak kullanım amaçlı duş ve lavabolar olacak. Konsept olarak 5 yıldızlı otele yakın olacak. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Dışardan gelen misafirlerimiz kendi evi kadar olmasa da ona yakın rahat etsin, burada mutlu olsun istiyoruz.

Bu ilçemiz için tam bir vizyon projesi. Teknik çalışmalarımız bitti. İhaleye çıkacağız. Önümüzdeki bahar aylarında teslim edilecek. Yığılca’mıza gelip ama burada 1-2 gün konaklamak isteyen binlerce vatandaş var. Bana talep geliyor. Bu projeyi hayata geçirdikten sonra bu talepleri de karşılamış olacağız.”