Yenikent Yedinci bölgedeki parkın üstünde, onikinci bölgede bulunan Toki evlerinin bahçeleri ile yol arasında bulunan 4,5 metre yüksekliğinde ki duvarın onbir metrelik bir bölümü çöktü. Duvarın çöktüğü bölgenin araç parkı için ayrılan bölüm olması nedeniyle trafikte aksama yaşanmazken, Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri bölgeyi güvenlik şeridi ile çevirdiler. Yıkılan duvarın arkasındaki blokta oturanlar daha önce bu duvar için Belediye ve Bayındırlık Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini belirterek olay yerindeki zabıta ekiplerine tepki gösterdiler.

Duvarın yıkılmasının nedeni olarak arkasındaki toprak dolgunun yağan yağmur ve kar nedeniyle sıvılaşması, sıvılaşan toprağın istinat duvarına baskı yapması gösterilirken, yıkılan bölümün hemen arkasında yaklaşık on metre mesafedeki konutlarda oturanlar toprak kaymasının ilerleyen saatlerde artarak binalarına zarar vereceği endişesine kapıldılar. Zabıta ekiplerine bu gece evlerinde kalmalarının sakıncalı olup olmadığını soran ev sahipleri, geceyi akrabalarında geçirmeyi düşündüklerini de söylediler.

Yıkılan duvarın biraz aşağısındaki bölümün daha evvel yıkılarak tamir edilmesi, ardından bu çöküntünün yaşanması, bazı okulların duvarlarının da değişik zamanlarda yıkılması Yenikent’te istinat duvarlarının ne ölçüde sağlam yapıldığının sorgulanması zamanının geldiği değerlendirmelerine neden oluyor.