" Biz su istiyoruz."

Kaynaşlı Belediyesi sınırlarındaki Eskiköy Mahallesi'nin, bugün çıkan samanlık yangınıyla bir kez daha yaşadığı sorun gözler önüne serildi. Mahalle sakinleri tam 25 yıldır mahallelerinde su olmadığını belirtirken yaşadıkları su sorununu da ellerine aldıkları su kovalarıyla “Biz su istiyoruz.” diyerek dile getirdi. Aylardır yetkili makamlara gittiklerini ama hala bir çözüm bulamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri ise yaşadıkları su sorununun canlarına tak ettiğini belirtti ve yangını söndürmeye gelen itfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesine de tepki göstererek yolu trafiğe kapattı.

Yıllardır aynı sorunla uğraşan mahalle sakinleri, mahallelerinin altından su şebekesi geçtiğini ve 6 ay önce su bağlanacağı gerekçesiyle su sayaçlarını aldıklarını da ifade etti.

" Hangi devirde yaşıyoruz?"

Yaşadıkları sorunu anlatan mahalle sakinlerinin sinirleri konuşmalarına da yansırken “Artık yeter. Bıktık bu durumdan. Susuzluk canımıza tak etti. Biz Kaynaşlı'ya 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan bir mahalleyiz ve mahallemizin altından su şebekesi geçiyor. Ancak ne hikmetse kendi mahallemizin altından geçen sudan yararlanamıyoruz. Hangi devirde yaşıyoruz? Yıllardır bu sorunlarla uğraşıyoruz ve Belediye ile Kaymakamlık arasında mekik dokuyoruz. Biz sorunlarımızı anlatmaktan bıktık ama yetkililer bizim sorunumuzu çözmemekten bıkmadı. Ya yetkililer su sorunumuzu çözer, ya da biz kendi imkanlarımızla bu sorunu çözmek için elimizden geleni yaparız.” şeklinde konuştu.

" Belediye çözemiyorsa bizi Belediye sınırları içerisinden çıkarsın."

Mahalle sakinlerinin bazıları ise “Eğer Belediye bu sorunları çözemiyorsa bizi Belediye sınırları içinden çıkarsın. Bizde sorunumuzu köy olarak gerekli yerlere iletelim ve artık susuzluk sorunuyla uğraşmaktan kurtulalım. En azından Köy-des ödeneğiyle bir şeyler yapar, mahallemizin su sorununu çözeriz.” ifadelerine yer verdi.

Mahalle sakinleri mahallelerinden su şebekesi geçtiğini de söylüyor."

200 hanenin bulunduğu Eskiköy Mahallesi'nde 25 yıldır aynı sorun yaşanırken mahalle de bulunan yolun altından su şebekesinin geçtiği söylentileri de yaşanan sorunun ciddiyetini ortaya koyuyor.