Engelliler için yapılan daha sonra huzurevi olarak hizmete sokulması kararlaştırılan eski adıyla “Erişilebilir Yaşam Alanı ve Toplum Merkezi” hala bekliyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında gündeme getirdiğimiz Vali Ali İhsan Su’nun “yılbaşında açılacak” dediği bina için hiçbir gelişme yok.

Engellilerin yıllardır umutla beklemesine karşın, huzurevine nasip olan bina son olarak ekranlara geldiğinde madde bağımlıları dadanmaya başlamıştı. Aylar sonra gittiğimiz Kalıcı Konutlarda bulunan bina ve çevresinde hiçbir değişiklik yok… Camlar yine kırık, çevresinde çöpler göze çarpıyor… Çevre sakinlerinden aldığımız bilgiye göre; huzurevine tahsis edilmesi nedeniyle huzurevi müdürü zaman zaman rutin kontrollerde bulunuyor…


Yapımına 2005 yılında başlanan ve Düzce’de pek çok yatırım gibi yapımı yılan hikayesine dönen bina 8 yıl sonra tamamlandı tamamlanmasına da bir türlü hizmete sokulamadı şimdi merak edilen yılbaşında hizmete açılacak denilen binanın neyi beklediği?

Çevre sakinleri tarafından da biran önce faaliyete geçmesi istenen bina “Engelsiz Erişilebilir Yaşam Alanı Projesi" kapsamında 2005 yılında Kalıcı Konutlarda yapımına başlanmış, engellilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği bir şekilde dizayn edilmişti. Şimdi huzurevi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan merkez 50 kişi kapasiteli.

 

Haber;S.Kaşkır