Çay Mahallesinde Bakır Sokak'ta emekli eşi ile birlikte oturan Leyla Akaras yılın annesine aday olabilecek bir evlat.

54 yaşındaki Leyla Akaras büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek hem yatalak annesine hemde kayınvalidesine yıllardır bakıyor. Annesinin rahatsızlanmasıyla İstanbul'dan tası tarağı toplayarak Düzce'ye yerleşen Akaras , hem 6 yıldır annesi Kübra Demirtaş hemde bir yıl önce elden ayaktan düşen kayınvalidesi Hikmet Akaras'ın bakımını üstlenmiş.

 

 



"Elimden geleni yapıyorum" diyen 54 yaşındaki Akaras, " 37 yıldır kayınvalidemle birlikteyim. Annem rahatsızlanınca Düzce'ye taşındım. Düzce'de annemi bakarken; babam, peşinden de kayınpederim vefat etti. Çocuklarım bekardı. Babaanneleriyle kalıyordu. Onlar evlenince kayınvalidemi de yanımıza aldık. Burada birlikte yaşıyorduk oda 1 yıldır rahatsız.zaman zaman zorlanıyorum. Ama eşimde çok yardımcı oluyor. Birlikte herşeyin üstünden geliyoruz."dedi.



54 yaşındaki Akaras, Anneler günü yaklaşırken, anne ve babalarını arayıp sormayan evlatlara örnek teşkil ediyor. En büyük yardımcısı eşiyle elele veren Akaras, Kayınvalidesinin ve annesini el bebek gül bebek bakıyor. Elleriyle besleyen ve her türlü bakımını yapan Akaras "İmtihandayız, onun da bilincindeyiz" diyor.



Her iki annesine bir gün dahi öf demeden bakmaya çalışan Akaras, 3 çocuk ve 3 torun sahibi. Kendi büyüklerinden gördüğü gibi anne ve babasına saygıda kusur etmemeye uğraşan Akaras, keşkelerin olmaması için diğer evlatlara tavsiyede bulunuyor.



Akaras, "Keşkeler olmasın hayatımızda. Allah güc kuvvet veriyor bize kendi kendimize hallediyoruz. Bazen endişe duyuyorum bize birşey olursa kim bakar diyor. Çocuklarıma da tembih ediyorum. Bizi sakın huzurevine vermeyin diye. elimiz ayağımız tutarken gücümüz kuvvedimiz neyse ona bakıyoruz. Bir sıkıntımız yok. Bizi örnek alsınlar. Anne baba veli nimet. Büyükler evin bereketidir. Sakın ola "öf" demeyin derdi annem. Annemden öğrendiğimizi yapmaya çalışıyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilsek."diye konuştu.



Haber: S. KAŞKIR