2002 yılında temeli atılan ve aradan geçen 9 yılın ardından büyük bir kısmı tamamlanan Gölormanı Köyü Fatih Camii bugün geniş bir katılımla açıldı. Açılışa başta Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır, İl Müftüsü Selami Emen, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ve İl Genel Meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Vasip Şahin, her milletin ayırt edici özelliklerinin olduğunu ve İslam âleminin de ayırt edici özelliğinin camiler olduğunu ifade etti. Camilerin sadece ibadet yeri olmadığını vurgulayan Vali Şahin, “Camiler insanları bütünleştiren birleştiren yerlerdir. Son zamanlarda camilerimizde sohbet edilmez oldu. Hâlbuki cami her şeyin konuşulabildiği bir yer. Camiler bir toplumun tapu mühürleridir.” Şeklinde konuştu.



“Her milletin ayırt edici özellikleri vardır. Bizim de ayırt edici özelliğimiz camiler ve yükselen minarelerdir. Bir yere gittiğinizde sizi ibadethane karşılamıyorsa orada medeniyet yerleşmemiş demektir. Bizim ecdadımız buna önem vermiştir. Bir defa camiler hayatın tam merkezine oturtulmuştur. Cami bir şeyi etrafında birleştiren demektir. Son zamanlarda camilerimizde sohbet edilmez oldu. İnşallah bu gelenek hale gelmez. Halbuki camiler herşeyin konuşulabildiği bir ortamdır.”



Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Osman Çakır, camilerin önemli bir müessese olduğunu ve Türk toplumunda camilerin insanlığın merkezinde olduğunu ifade etti.



Çakır’ın ardından konuşan İl Müftüsü Selami Emen, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son olarak konuşan Cami derneği başkanı Veysel Kalkan, 2002 yılında yapımına başlanılan bir cami olduğunu ve bugün yarım da olsa açmaya niyetlendiklerini ifade etti.



Konuşmaların akabinde caminin açılışı yapıldı. Vali Şahin ve beraberindekiler açılışın ardından caminin içerisini gezerek cami imamı ve dernek başkanından bilgiler aldılar. Program kılınan öğle namazının ardından yemek ikramı ile son buldu.