Kurumlararası anlaşmazlık, kamulaştırmadaki sıkıntılar ve projedeki değişiklikler gibi çeşitli nedenlerle yıllardır bir çivi dahi çakılmayan Atık Su Arıtma Tesisleri hala yer tespiti aşamasında! İSKİ tarafından Yığılca'ya yapılacak arıtma tesisi için yer konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. Yığılca Belediyesi'nden yapılan açıklamada İSKİ yetkililerinin inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere ilçeye geldiği kaydedildi. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Recep Hazır ile beraberindeki İSKİ heyeti, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’i makamında ziyaret ederken, teknik detayları görüştü. 

YIĞILCA BELEDİYESİ İSKİ İLE EL SIKIŞTI

İstanbul halkının temiz su içmesi için suyun doğuş yeri olan Yığılca ilçesine yaklaşık bedeli 10 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımla biyolojik arıtma kurulmasının planlandığı açıklandı. Tesisin kurulacağı yer noktasında Yığılca Belediyesi ile İSKİ arasında anlaşma sağlandığı kaydedildi. Yakın zamanda kamulaştırma çalışmalarına başlanacağını belirten Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “Bu yatırım İSKİ'nin ilçemize yaptığı en büyük yatırımı. Yığılca Deresi artık daha temiz olacak.” dedi.

Öte yandan Melen Çayı'nın temiz tutulması için büyük önem taşıyan arıtma tesislerinin inşaatına daha önce açıklandığı gibi 2016 yılında başlanması bekleniyor.  


Haber; C.ÜSTÜNER