Düzce’de trafiğin en sorunlu yerlerinden biri Aydınpınar Caddesi’ndeki trafik sıkışlığı hem yayaları hem de esnafı canından bezdiriyor.

Dün akşam Aydınpınar Caddesi üzerinde bisiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kaza aynı yine sorunu gün yüzüne çıkardı. 1 kişinin yaralandığı kaza sonrası çevre sakinleri her zaman olduğu gibi yolun dar oluşuna sitem etti.

Yıllardır bir türlü kalıcı bir çözüm sağlanamayan cadde üzerinde yapılan parklanmalar, caddenin dar olması nedeniyle rahat trafik akışını engelliyor. Trafik yoğunluğu nedeni ile sık sık kazaların meydana geldiği cadde de eğer trafiğe takıldıysanız ara sokaklardan birine sapmamanız halinde dakikalarca geçiş şansınız yok.

 Düzce'nin OSB'lere ve Gölyaka'ya açılan bir kapısı olan Aydınpınar caddesinin  şu anki sokak görünümünden kurtulup geniş bir caddeye dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar, günü kurtarmak adına getirilen anlık çözümler yerine kalıcı çözümler üretilmesini istiyorlar. Bir yandan trafik yoğunluğu, bir yandan sık sık meydana gelen kazalar cadde üzerinde esnaf ve vatandaşı bezdirdi. O yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, yol kenarına park eden araçlar yüzünden caddenin daraldığını ve bu nedenle trafik kazalarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Sorunun çözümü için ya caddenin genişletilmesini ya da park yasağı getirilmesi gerekiyor.

HABER:S.KAŞKIR