Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ilçe Muhtarlar Derneği Başkanlarının da katıldığı toplantıda fındık konusunda açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamada fındığın karanameyle birlikte desteksiz kaldığını ifade eden Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz bu konunun dışında fındık alımlar ve gelecek olan mevsimlik işçilerin barınma konusuna da değindi.

Gölyaka ve Cumayeri Muhtarlar Derneği Başkanlarının fındık konusunda duyarlı olduklarını ve en çok desteği onlardan gördüklerine değinen Yılmaz, fındığın destekleme kapsamı dışında kalmasıyla birlikte işçilere verilen yevmiye konusunun da sorun olacağını söyledi. Yılmaz, belirlenecek olan yevmiye fiyatlarının geçen yıldan daha fazla olmasını beklediklerini ve ortalama 25 TL olması gerektiğini vurguladı. Dışarıdan Düzce'ye gelen mevsimlik işçilerin ilgili yerlere bildirilmesini ve kayıtlarının yapılmüsıyla birlikte işçi alacak olanların o kayıtlara göre hareket etmelerini de isteyen Yılmaz, sorunsuz bir fındık sezonu geçirilmesini diledi. .