YILMAZ VEDA ETTİ

Vali Adnan Yılmaz'ın son valiler kararnamesi ile merkeze alınmasının ardından Vali Adnan Yılmaz için veda yemeği düzenlendi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Giresun Eski Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır Düzce Protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşları da veda yemeğine katılım sağladı. Yemeğe Siyasi Parti İl Başkanları Metin Kaşıkoğlu, Abdullah Danışmaz ve Basri Karslıoğlu'nun katılmaması dikkat çekti.

İl Özel İdare Sekreteri Erdoğan Ülker yaptığı konuşmada Vali Adnan Yılmaz' a Düzce'ye hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Erdoğan Ülker'den sonra söz alan Vali Adnan Yılmaz görevde olduğu süre içinde kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettiğini ve Düzce'nin sorunlarını çömek için elinden gelenleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

 
DAHA GÜZEL DÜZCE İÇİN MÜCADE ETTİK”
 
Vali Adnan Yılmaz “ 17 Ağustos 2012 tarihinden itibaren Düzce Valiliği görevini devam ettiriyorum. Depremin ardından 13 yıl gibi bir sürede büyük bir gayret ile büyük ölçüde yaraların sarıldığını, Türkiye'nin en genç ili olmasına rağmen mükemmel bir gelişme gösterdiğini gördüm. Düzce'nin hızlı bir eşkilde kalkınması, kültür ve eğitimde, sağlıkta, turizmde, sanayide, gençlik hizmetlerinde, sporda her alanda çok daha iyi seviyelere ulaşması ve böylece geleceğin büyük Türkiye'sinde çok daha önemli bir yer edinmesi gayretlerine öncülük etmeyi en başta gelen görevim olarak gördüm” dedi.
 
EĞİTİMDE İYİ YERLERE GELDİK”
 
Vali Adnan Yılmaz kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettiğini ve Düzce'nin sorunlarını çömek için elinden gelenleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.
 

Yılmaz “Bu doğrultuda Düzce'nin özellikle eğitim konusunda hak ettiği seviyelere gelmesi için .ok çaba sarfettik. Bu çabaların sonucu olarak SBS ve LYS sınavlarında Düzce'miz iller arasında ki yerini daha ileri taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 430 derslik yapımının yatırım programına alınması, yılardır konuşulan prefabrik okul meselesinin çözümü için dev bir adım oldu. Bunun yanında hayır sever vatandaşlarımızı ve iş adamlarımızı derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için her platformda teşvik ettik” ifadelerini kullandı.

 
Vali Adnan Yılmaz Turim konusunda da Düzce'de büyük işler yaptıklarını ve Düzce'nin marka şehir olması için mücadele ettiklerini söyledi. Düzce'nin yeşiline zarar veremeden dağınık ve çarpık sanayileşmenin önüne geçmeye çalıştıklarını ve planlı bir şekilde yapılanması için Organize Sanayi Bölgelerine önem verdiklerini ifade etti.
 
Vali Adnan Yılmaz sadece bir konuda ayrımcılık yaptığını söyledi.
 
Yılmaz “ Toplumun bütün kesimlerine, bütün düşünce ve görüşlere eşit yaklaştım. Sadece bir konuda ayrımcılık yaptım. O da Yaşlıların, Engellilerin, Öksüz ve Yetimlerin, Fakir ve Güçsüz Kimselerin menfaatleri konusunda. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin hayatlarını bir parça daha kolaylaştıracak, yaşam standartlarını bir parça daha ileriye götürecek çalışmaları, inancımızın, fıtratımızın, milletimize olan sevdamız ve saygımızın ve valilik sorumluluğunun gereği olarak öncelikli olarak yapmaya çalıştım”