"OSB yolu Beyköy'ün sorunu olmaktan çıktı."

Yapılan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yolların durumunu daha önce de ekranlara yansıtmış vatandaşların şikayetini dile getirmiştik. OSB yollarının durumunun ne olacağı ise uzun süredir merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili bilgilerini aldığımız Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, yolla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Artık OSB yoluna Beyköy yolu demiyorum. Çünkü bu yol artık Beykoy yolu olmaktan çıkmıştır. Bu yol Organize sanayilere ulaşan önemli yollardan biridir. Dolayısıyla buna vilayetin ciddi olarak bakması gerekiyor. Çeşitli toplantılarda bu sorunu gündeme getirdik. Geçmiş haftalarda da Vali Bülent Kılınç'ı bu yol güzergahında gezdirdik ve bu yolda çalışma başlattık. Özel idare ve Beyköy Belediyesi olarak son geldiğimiz noktada maddi katkılarda bulunarak bu yolun bu sene yapılmasını sağlayacağız. Belediye olarak biz geçen günlerde Çalıcuma ile ilgili yol genişletme çalışması yapmıştık. Dolayısıyla Çalıcuma'daki vatandaşlarımızı tozdan dolayı son derece mağdur ettik. Çünkü yolların genişlemesinden ve asfaltlanamamasından dolayı buradaki toz oranı artmış oldu. Bunu da gidermek için 1 ay içerisinde asfalt çalışmasını bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Daha ekonomik, daha uygun kapılar yapılacak”

Geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesine yapılması düşünülen kapılarla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve TSO Başkanı Metin Büyük açıklamalarda bulunmuş, konu uzun süre kamuoyunda yer almıştı. Konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, ”Daha önceden iki tane kapı yapılması yönünde bir çalışma başlatılmıştı. Benim katıldığım son toplantıda bir karar alındı ve kapıların maliyetinin yüksek olması sebebiyle bir tanesinin yapılıp diğerlerinin yapılmaması, girişler de de daha ekonomik daha uygun kapıların yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.” ifadelerini kullandı.

“Tabela konusunda kağıt üzerinde çalışmalar bitirildi.”

Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyette olmasına rağmen hala tabelası olmaması konusuna da değinen Yılmaz, “Organize Sanayi toplantısında nerelere nasıl tabela yapılması gerektiğini gündeme getirdik. Bununla ilgili çalışmanın D-100 kara yolundan başlatılıp OSB'ye ulaşan yol güzergahlarına kadar yapılması gerekiyor. Bir de Düzce - Beyköy yol güzergahlarına tabela koyulması gerekiyor. Koyulacak yerlerle ilgili tespitler yapıldı. Kağıt üstünde çalışmalar bitirildi, inşallah önümüzdeki ay içerisinde bu sorun da giderilmiş olacaktır.” dedi.

“Böyle giderse içme suyu sıkıntısı baş gösterecek”

Son olarak bu yaz ülke genelinde baş gösteren su sorununun Beyköy'ü ne şekilde etkilediğiyle ilgili sorduğumuz soruyu yanıtlayan Yılmaz, ”Mevsimin yaz olması ve fındık dönemi olması nedeniyle akşamüstünde toplu kullanım olduğundan dolayı su konusunda sıkıntı yaşanıyor. Şu anda su konusunda çok sıkıntı yaşamıyoruz ancak kullanmış olduğumuz kaynaklar 3/2 oranında debisini azaltmış durumda. bu da küresel ısınma ve kuraklığın ciddi boyutlara ulaşmış olduğunu gösteriyor. Bu durum böyle devam ederse önümüzdeki yıl hem Beyköy'de hem de diğer belediyelerde içme suyu sıkıntıları yaşanacak gibi görünüyor. Bununla ilgili bir takım tedbirleri aldık. Tahsisini aldığımız su kaynaklarımız var. Dolayısıyla onları da alarak buralardaki suyu şebekeye vermek durumunda kalacağız.” şeklinde konuştu.