MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla katıldığı Düzce’de düzenlenen etkinliklerin ardından, yerel ve ulusal medya gündeminde yer bulan AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt’un MHP aleyhine yaratmaya çalıştığı algı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, “Eski Bakan Düzce’nin Başkanı Karşılanıyor” olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Çok akıllı kuş iki ayağı ile yakalanırmış”

 Konuşmasına günün anlam ve önemini hatırlatarak başlayan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
“Ulusal gündeme de düşen konuyla alakalı maalesef AK Partili bir yönetici arkadaşımız Cumhur İttifakının ruhunu özümsemeyen bazı insanların yaptığı gibi bizim üzerimizden, bizim açıklamalarımıza son günlerdeki tabiri ile trollemek diyelim, öyle bir şey yaparak, üzerimizden kötü algı oluşturmaya çalışmış. Ama bu tespit edilmiş, bir yanlışlık yapılmış, hani çok akıllı kuş iki ayağı ile yakalanırmış misali, bizim Sayın İl Başkanımızı da gruba eklemişler isim karışıklığından dolayı. Konu yerelde sizlerin gündemine oradan da ulusal gündeme düştü.

“Disiplin kurulundan gelecek sonucu bekliyoruz”

Cumhur ittifakının özünü anlamayan bir takım insanların yanlış uygulamaları halen devam ediyor. Biz bunu anlamaları için çeşitli platformlarda dile getiriyoruz. Gerekli işlemi yaptıklarını duydum. Kendisinin disiplin kuruluna sevk edildiğini duyduk. Bekliyoruz sonucunu.”

“Düzceli seçmenin üzerinden bu algı operasyonu düzenlemeyi bırakın”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Faruk Özlü’nün AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı olarak açılanmasının ardından bugün saat 17.00’de TEM Otoyolu’nda, “Eski Bakan Düzce’nin Başkanı Karşılanıyor” sloganı ile karşılanacak olmasına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Yılmaz, şöyle konuştu:
“Yanlış uygulamalar bunlar. Bunu 24 Haziran Seçimlerinde de söyledik. Biz 3-0 yapacağız, diyorlardı. Düzceli seçmenin, Düzce halkının tercihlerinin üzerine ipotek koymak yanlış açıklamalardır. Tabii Sayın Bakan da adaylardan biridir. Seçilmek için uğraşacaktır. Burada yine bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz diyoruz ki, Düzceli seçmenin üzerinden bu algı operasyonu düzenlemeyi bir kenara bırakın. Düzce için bir şeyler yapalım istiyoruz. Bunlar yanlış söylemler.”


HABER: Ö. YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8