Düzce'nin kaderi iç çekip beklemek oldu
Kardüz Yaylası başta olmak üzere kış sporları için biçilmiş kaftan konumunda bir çok doğal zenginliğe sahip olan Düzce'nin kapısını yıllardır yatırımcı çalmıyor. Geçmişte yol ve elektrik olmadan girişimcilere "Gelin buraya yatırım yapın" diyen idareciler, büyük bir hata yaptılarını yıllar sonra anlasa da Düzce için zaman aleyhte işledi. Çevre iller kayak turizminde alıp başını yürüdü, Düzce yerinde saydı. Her kış ağırladıkları binlerce turistle ekonomisini kalkındıran Bolu, Sakarya ve İzmit'in aksine Düzce'nin kaderi iç çekip beklemek oldu. Artık şehrin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi gerektiğinde hemfikir olan yetkililer, katıldıkları organizasyonlarda sektörü Düzce'ye çekmeye çalışadursun, yanı başmızdaki Bolu yine büyük bir organizasyona imza atıyor.

‘Kış Rallisi’ düzenlenecek   
Bolu’da, 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ‘Kış Rallisi’ düzenlenecek. Uzun yıllar sonra ilk kez Bolu’da düzenlenecek Kış Rallisi, Bolu Belediyesi, Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü’nün (BOLOFF) katkılarıyla, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı’nın ortak girişimleri ile hayata geçecek dev organizasyon, 24 Şubat Cumartesi günü teknik kontrol ve sembolik start ile başlayacak.Türkiye’nin dört bir yanından gelen tecrübeli yarışmacılar, 25 Şubat Pazar günü Seben Gölü çevresi ve Kızık yaylası arasında oluşturulan zorlu parkurda birincilik mücadelesi verecek.

"Bolu'nun turizm, spor, sağlık ve spor şehri olması için çalışıyoruz"
Kış rallisine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, organizasyonla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirerek, “Bolu'nun turizm, spor, sağlık ve spor şehri olması için çalışıyoruz ve sporun her branşının merkezi Bolu olsun istiyoruz. Kış Rallisi için de coğrafi yapısı ve jeopolitik konumu gereği en uygun şehir, Bolu’dur. Organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli hazırlıklar devam ediyor.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER