Düzce İl Koordinasyon Kurulu, ilk kez Vali Ali İhsan Su başkanlığında toplandı. 2013 yılı IV. Dönem toplantısında Düzce’de 2013 yılı itibariyle 175 milyon 213 bin 474 TL harcandığı bildirildi. Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda müdürler çalışmalarını anlattı, kaymakamlar ve belediye başkanları müdürlüklerle ilgili sorunlarını dile getirdi.

Durgun toplantı

İlk kez Vali Su, başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısı diğer toplantılara nazaran durgun geçti. Hem vali Ali İhsan Su’nun Düzce’ye yeni atanmasından hem de daire müdürleri ve kaymakamların bir çoğunun yeni olmasından dolayı toplantıda müdürler projelerini ve maliyetlerini anlatırken, birkaç konu dışında soru sorulmadı.

İtiraz süreci bekleniyor

Toplantının ilk sıralarında söz alan Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, D-100’ün aydınlatılması Kuzey Çevre Yolu, Bolu Dağı asfalt ve ışıklandırılması ve Yığılca yolu konularında soruları yanıtladı.

Yeşil, “ Bolu Dağı ışıklandırılması ve asfaltlanmasının ihalesi sonuçlandı. İtiraz sürecini bekliyoruz. En kısa sürede sözleşmesini yaparak imalat çalışmalarına başlayacağız. Sona geldik diyebiliriz. Yığılca yolunda mahkeme süreci tamamlanır tamamlanmaz yolu bitireceğiz. Yığılca yolunu bekliyoruz.” şeklinde cevapladı.

D-100’ün aydınlatılmasında ise Karayolları ile SEDAŞ’ın arasındaki anlaşmazlık su yüzüne çıktı. SEDAŞ yetkilileri karayollarının gerekli protokolü gönderdikleri halde karayollarının onay vermemesinden yakındı.

SEDAŞ yetkilileri, “Protokol gönderdik, onaylayıp dönmesi lazım. İhalesi geçen yıl yapılmıştı. Ancak karayolları SEDAŞ’ın aydınlatmayı yaparken yol ortasındaki bariyerleri de yapmasını şart koşuyor. Türkiye’de hiçbir dağıtım şirketi bariyer yaptığı görülmemiştir. Bu bizim görevimiz değildir.” dedi.

Bu konuda ortak bir sonuca varılmazken karayolları üzerindeki alt geçitlerdeki aydınlatma sorununa değinerek alt geçitlerde ışıklandırmanın önümüzdeki haftaya kadar bitirilerek halkın hizmetine açılmasını istedi.

Toplantı tüm daire müdürleri sırasıyla söz alarak projelerini anlatarak soruları da cevaplandırdılar.

 Haber; S. KAŞKIR