Yıllardır kesilen kurbanların kullanılmayan kısımlarının atıldığı Asar Deresi bu yıl da aynı görüntülere sahne oldu.
Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların iç organlarını sağa sola hatta Asar Deresi'ne atan kendini bilmez kişi ya da kişiler, bu kurban bayramında da o bilindik görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Özellikle Asar Deresi'nin Ağa Mahallesi kesiminde sık aralıklarla ortaya çıkan kurban atıkları, ne kadar vurdumduymaz olunduğunu gözler önüne seriyor.
Çuvallara doldurularak dereye savrulan, kim ya da kimler tarafından atıldığı belli olmayan atıkların yaydığı kötü koku yoldan geçenlerin burnunu kapatmasına neden oluyor. Çevredeki bazı vatandaşların, “Bu yıllardır hep böyle. Yapacak bir şey yok.” sözleri ise her bayramda aynı manzaranın yaşanması nedeniyle istemeden de olsa durumu kabullendiklerini gösteriyor.

Yapılan çalışmalarla güzelleştirilmeye çalışılan, etrafında onlarca ev ve işyerinin buluduğu Asar Deresi kendini bilmez kişilerce adeta mikrop yuvasına dönerken bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkartıyor. Alınan tedbirler, yapılan uyarılar ve cezaya karşın derenin bu hali kurallara ne kadar uyulduğunu da gözler önüne seriyor.

Haber; Ş. ÇAKIR