Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, yarıyıl tatili nedeniyle yoğunluk başladı. Şehirlerarası sefer yapan otobüslerin tam kapasite çalıştığı terminalde, özellikle son anda bilet alıp seyahat etmek isteyenler zorluk çekiyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte izinlerini memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçirmek isteyen öğretmen ve öğrenciler otogara akın etti.Otogarın giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanırken, firmalar ek seferler düzenleyerek yolcu taleplerini karşılamaya çalışıyor.

 



Yaşanan yoğunluk yıllardır, yapımı için beklenen ve bir türlü daha modern bir yapıya kavuşamayan terminal eksikliğini hatırlattı.

 



Araçların zorlukla yanaştığı terminal peronlarında, yolcular yine inip binmede zorluk çekti.. Mevcut yolcu salonunun da yetersiz kaldığı terminalde yolcular, yağışla başlayan tatilin ilk gününde dışarıda otobüslerine binmek için beklemek zorunda kaldı.

 



Geçtiğimiz yıl şubat ayında Darıcı’da yapılması beklenen terminalin zemin etüt çalışmaları başlamıştı. Bu günlerde de terminal yerinde ufak tefek çalışmalar başlarken, ilk kepçenin seçime kadar atılıp atılmayacağı ise merak konusu oldu.

Haber: S. KAŞKIR