İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yılan hikayesine dönen Düzce Üniversitesi yolunda çalışmların yavaşladığına dikkat çekerek “yine bir AKP klasiği yaşanıyor” dedi.
Yol için çıkan ödeneğin il özel idaresi hesabına yatırılmasına karşın yine bitmeme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Sönmez , “45 Günde bitirilmek üzere ihale edilen yol inşaatına ,tüm araç gereçlerle hızlı başlanılmıştı. Geçen sürelerde makine ve ekip sayısı azaltılmış;çoğu zaman inşaat tamamıyla durdurulmuştur.Şu an ekskavatör denilen bir araç çalışmakta adeta oyalanılmaktadır. Sonbahar mevsimine yani yağmurlu günlere girilmiştir. Araştırma hastanesine girişte ,bırakın ambulans girişini,normal araçlar dahi zorluk çekmektedir. Yarın ‘Havalar iyi gitseydi yapacaktık’ bahanesini istemiyoruz.” dedi.
Aylardır süren bozukluğun,eski durumu aratır hale geldiğini söyleyen Sönmez, Düzce halkı adına yetkiliere “Bu yol inşaatı niçin yavaşlatılmıştır? Kışa kadar bitirilecek midir? Üniversite yolu için ayrılan ödenek başka yerlere harcanmış mıdır? İhaleyi alan firmanın,parasını alamadığı için işi yavaşlattığı doğru mudur? Sorularını yöneltti.

Haber: S. KAŞKIR