Yeni Vakıf Köyü Topkara mahallesinde kar yağışı nedeniyle bataklığa dönen yolda ulaşım adeta kapandı. 5 hanenin bulunduğu mahallede araç iniş çıkışının imkânsız hale gelmesi mahalle halkının tepkisine yol açtı.

Mahalle sakinleri Olası bir felakette itfaiye ya da ambulansın mahalleye ulaşmasının zor  olduğunu ifade ederek yollarının bir an önce yapılması için yetkililere seslendiler.

"HASTA OLSAM HASTANEYE GİDEMEM"

Kalp hastası olduğunu söyleyen Şerafettin Topkara, “Hastalansam benim çoluk çocuğum beni hastaneye yetiştiremeyecek. Sadece bugün değil yazında bu şekilde yağmur yağsa yine aynı. Yolların açılmasını ve asfaltlanmasını istiyoruz”derken Necip Yeşilyurt isimli vatandaş, mahallenin mahrumiyet bölgesi haline geldiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

"İTFAİYE BİLE ZOR GELİR"

“Yangın çıktığında itfaiyenin çıkması imkansız” diyen Aydın Topkan ise “Biz en azından buranın asfaltlanmasını istiyoruz. Bir yere başvursak da olumsuz cevap alıyoruz. Koca koca taşları bırakıp gidiyorlar. Buraya araba çıkamadıktan sonra anlamı yok. En azından parke taşı döşenmeli.”dedi.

"DİLEKÇE VERDİM"

Bu durumun Köyün yıllardır varolan sorunlarından biri olduğunu belirten Yeni Vakıf Köyü Muhtarı Ahmet Can, yetkili mercilere dilekçe verdiğini ancak bir çözüme ulaşılamadığını ifade etti.

Can, “Bu yıllardır devam eden bir sorun. Ben ve Kafyayla muhtarı yolu açtırmak için çalışıyoruz. Bunun için de çok uğraşlar verdik. Burada sorunlarla karşılaştık.Ben gerekli dilekçeleri verdim. Mucır taşı dökülmesi için 3 yılda 3 kere dilekçe verdim.