Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilen SEDAŞ, elektrik direklerini tasarruf amaçlı sökmesi geçmiş dönemlerde vatandaşlara yaşattıklarından dolayı tepki odağı haline gelmişti. Hizmet kalitesinden uzaklaşarak tamamen ticari boyut kazanan kurumda, elektrik direklerindeki lambaları sökme işlemini köylerde devam ettiriyor.Son olarak Yeni Taşköprü köyünde sokak ve parklardaki dekoratif lambalar, okul gibi kamu kurumları ile cami bahçelerindeki lambaların elektriği kesildi.

 

 

Daha önceden sokaktaki elektrik direklerini iptal ederek, dekoratif lambaları kullanan Yeni Taşköprü halkı da sessiz sedasız kesilen elektrikler yüzünden bugünlerde karanlığa gömüldü. Köyün ana caddeleri ve okul, cami gibi alanları yaklaşık üç gündür akşamları zifiri karanlığa gömülüyor. Yeni Taşköprü Muhtarı Hüseyin Gür, Özelleştirmeyi gerekçe göstererek okul ve cami gibi kamu alanlarında elektriklerinin kesilmesine tepki gösterdi.

 

 

Gür, “ Yaklaşık 3 gün önce SEDAŞ geldi. Köydeki ana caddelerde iyi aydınlatma yapmaması sebebiyle kurduğumuz kendi aydınlatmamızı kesmişler. Tamam, şahıs arazileri söküyorlar anlıyoruz da okullarda, cami başındaki lambaları da söktüler. Şuan aydınlatma konusunda sıkıntı var. Sökme gerekçelerini sorduğumuzda tapulu arazileri gösterdiler. Ancak kamu binaları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.” diye konuştu.  

Haber; S.KAŞKIR