Her yıl tekrarlanan sıkıntılar
Düzce Üniversitesi öğrencileri için 2017-2018 akademik yılı yine ulaşımda yaşanan sorunlarla başladı. Yıllardır üniversite ve yerel yönetimlerle bir araya geldikleri platformlarda ulaşım noktasında baş gösteren sorunları anlatan ve çözüm için sözler alan üniversiteliler, bir kez daha aynı sıkıntılarla boğuşuyor. Otobüslerin fazla yolcu taşıması, kapasitenin yetersiz olması ve seferlerin azlığı gibi bir çok problemle karşı karşıya kalan öğrenciler, düzenledikleri imza kampanyalarına karşılık senelerdir ulaşımda bekledikleri iyileşmeleri görmedi.

Yine şikayetlerini sıraladılar
Sosyal medyadan zaman zaman rektörden başkana kadar tüm ilgilileri şehir merkezi ile Beçi Yörükler Kampüsü arasında sefer yapan otobüslerde yolculuk etmeye çağıran tepkili üniversiteliler, Öncü What’sApp İhbar Hattı aracılığıyla yine şikayetlerini sıraladı.

“Açıkça ortadaki rant söz konusu”
“Biz üniversite öğrencileri olarak Beçi otobüslerinden çok fazla şikayetçiyiz.” ifadesini kullanan ulaşım mağduru öğrenciler, “Araçlar hem küçük hem de özellikle akşam saatleri seferler çok azaltılıyor. Günün hemen hemen her saatinde insanlar hastaneye ve okula gitmek için üst üste biniyor. Bunların amacı hizmet etmek değil, insanları sömürmek olmuş. Çok düşük maliyetle kısa bir mesafe kat ederek çok fazla para kazanmalarına rağmen hizmet son derece rezalet durumda. Sizlerden bu konuda haber yaparak konuyu gündeme taşımanızı istirham ediyoruz. Konuyla alakalı defalarca ulaştırma müdürlüğüne dilekçe verilse de hiçbir denetim, saat düzenlemesi yapılmadı. Bu da açıkça ortadaki rant söz konusu. Bundan dolayı son çaremiz sizlersiniz. Bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Haber: C. ÜSTÜNER