Yönetim ile Belediye İş Sendikası arasında uzun süredir esen sert rüzgarların Dursun Ay’ın dümene geçmesi sonrası yerini ılımlı havaya bıraktığı Düzce Belediyesi’nde yine tansiyon yükseliyor. Belediye İş Sendikası, başkanın adı kullanılarak, bazı çalışanların sendikadan istifaya zorlandığını öne sürdü.

“Tehdit ve baskı ile Belediye İş’ten istifaya zorluyorlar”
Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli yaptığı yazılı basın açıklamasında, Belediye Başkanı Dursun Ay’ın taşeronlardaki toplu iş sözleşmelerini uygulaması ile Düzce Belediyesi’nde bayram havası esmeye başladığını ve buna bağlı olarak da diğer müdürlükler için de örgütlenme ve sendikalaşma çalışmalarını başlattıklarını belirtti ve şöyle devam etti: “Ancak ne yazık ki, Belediye Başkanımız Sayın Dursun Ay’ın akraba ve yakınları, başkanın adını kullanarak, özellikle ulaşım ve otobüslerde çalışan şoför arkadaşlarımızı, önceki dönemde olduğu gibi tehditle yönlendirmeye, baskı ile Belediye İş Sendikası’ndan istifa ettirmeye zorluyor. Bu yaşananlar Düzce Belediyesi’nde yeniden tesis edilmeye çalışılan iş barışını bozmakta, tansiyonu yükseltmektedir.”

“Düzce Belediyesi’ndeki iş barışını bozmayı bırakın”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a seslenen Kefeli, “Çalışanların anayasal hakkı olan sendika tercihine kendi yakınları tarafından, adının kullanılarak baskı yapılmasını durdurmaya davet ediyorum. Çünkü sayın Dursun Ay’a en büyük zararı, neye, kime ve niçin hizmet ettiğini bilmeyen ancak adını kullanarak işçilere baskı yapmaya çalışan bu yakınları veriyor. Zaman ve makamlar gelir geçer, herkes yaptıklarıyla anılır. Bırakın işçilerin sendikasıyla uğraşmayı, bırakın işçilerin ekmeği ile uğraşmayı. bırakın işçilerin huzurunu, Düzce Belediyesi’ndeki iş barışını bozmayı, işçi kendi kararını kendi verir. Anayasamızın kendisine verdiği sendikasını seçme hakkını en iyi şekilde kullanır.”

Haber: C.ÜSTÜNER