Yaz aylarında çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen ve her geçen yıl çoğalan Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, bu yılın başında İl Genel Meclisini yapacakları çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

Ekiplerin hazır olduğunu ancak bu dönemde az görüldüğü için ön çalışma yaptıklarını bildiren Kabaoğlu, çiftçililerin mutlaka kendi bahçelerinde ilaçlama yapması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 58 köyde etkisini gösteren Amerikan Beyaz Kelebeği için Kabaoğlu, yoğunluk arttığında toplu mücadele yapmak için sahaya ineceklerini dile getirdi.

Amerikan Beyaz Kelebeği'nde kalıcı bir çözüm doğaya zarar verecek kimyasal ilaçlar olduğuna dikkat çeken Kabaoğlu, " köklü çözüm zor. Zehirli ilaçlar atmamız gerek. Biz çevre dostu ilaçlar kullanıyoruz. Maalesef köklü çözüm zor. "dedi.

Fındıkta rekolte çalışmaları için sahaya indikleri hatırlatan Kabaoğlu, 1-15 Haziran arasında çotanak sayımı yaptıklarını ve kısa süre içerisnde bakanlığa göndereceklerini bildirdi.

Haber: S. KAŞKIR