Yoğunpelit’e mermer ocağına karşı direniş sürüyor. Mermer ocağının köyün doğal güzelliklerini bozacağını savunan Yoğunpelit sakinleri, bugün de iş makinelerine geçit vermedi. Geniş güvenlik önlemleri altında köye girmek isteyen Mermer ocağı yetkilileri karşılarında köy halkını buldu.

 

Yolu kapatarak köye girişi engelleyen köylüler için bölgeye Jandarma ekipleri sevk edildi. Mermerocağı yetkililerinin ikna çabaları sürerken, çok sayıda jandarma ekibi de hazır bekletildi.

 

Jandarma ekipleri ve mermer ocağı araçları köye giremeyince tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Yolda oturarak eylem yapan köy halkını muhtar da ikna edemedi. “burada mermer ocağı açılmasını istemiyoruz. Devlet bizim sesimizi duymuyor mu? Gerekirse burada yatıp kalkarız yine de müsaade etmeyiz” diyen köy halkının eylemi sonuç verdi ve mermer ocağı yetkilileri iş makineleri ile geri dönmek zorunda kaldı.  Ayrıca İl Genel Meclisi Sağlık Komisyonu üyeleri olay yerine gelerek Mermer Ocağının bulunduğu alanda inceleme yaptıkları öğrenildi.

Haber; S:KAŞKIR