Eski Mengencik Köyü’nde bir ailenin yaşam savaşına konuk olduk dün akşam iftarda. 12 çocuğu ile yaşama kafa tutan bir annenin verdiği savaşı gördük. 44 yaşındaki Aynur Çakır’ın evine konuk olduk bu iftar yemeğinde. 12 çocuğu ile tek başına hayata Mengencik Köyü’nde komşusunun evinin alt katında devam ediyor.

Kocasının bir buçuk ay önce kanserden kaybetmiş Aynur Çakır. 1 yıl önce, de yine aynı köyde iki katlı evi yangında kül olmuş ve evden hiçbir şey alamamışlar. Devlet evi yandığı için 5 bin TL para vermiş Aynur Çakır’a evini yapsın diye. Ama Aynur Çakır kocasının hastalığı nedeni ile parayı eve harcayamamış.

Kocasının tedavileri içim harcamış parayı. 12 çocuğu var Aynur Çakır’ın. Ama çocuklarına ne yedirmeye bir şey var ne de giydirmeye. Çaresizlik Aynur Çakır’ın yüreğini yakıyor. Anlatıyor mikrofonlarımıza durumunu.

1 yıl önce evinin yandığını ve evden hiçbir şey alamadıklarını ifade ediyor. Bir buçuk ay önce de kocasını kanserde kaybettiğini ve hayata tek başına tutunmak için mücadele verdiğini ifade ediyor Aynur Çakır. Gökhan, Güler, Hakan, Serkan, Tuğrul, Soner, Serdar, Seher, Göksel, Burak, Ekrem, Bahar isminde toplam 12 çocuğu var Aynur Çakır’ın.

Çocukların ikisi daha dün işe başladı. Ekmek parası için bayramda bir harçlık için işe başladılar. Durumlarının çok kötü olduğunu söylüyor çocuklar. Tek istedikleri bayramda yüzlerinin gülmesi. Okul sezonunun yaklaşması da Çakır ailesini düşündüren başka bir konu.

Okul zamanı paraları olmadığı için bir şey alamayacaklarını beyan ediyor çocuklar. Bayramda yüzleri gülmek istiyor Çakır ailesinin. Anne Aynur Çakır’ın çocuklarının kurtulmasından sonra tek bir isteği var. Yanan evinin en azından iki odasının yaptırılıp içine girmek istiyor.

Haber; R. BAL