Yol çilesinin bir türlü bitmediği Düzce bu kez farklı bir yol sıkıntısı yaşanıyor. Düzce ile Akçakoca yolunun üzerindeki merkeze bağlı Düzköy halkı, toprak dökülerek kapatılan yollarının açılması için çaba sarf ediyor.

Yolu ise karşı köyden bir kişinin alanın kendisine ait olduğunu söyleyerek 4 kamyon toprakla kapattığı iddia ediliyor. Köy sakinleri ise kendi çabaları ile bir aracın geçebileceği kısmını trafiğe açabildiği yolun yeniden trafiğe açılması ve mağduriyet yaşanmaması için yetkililerden çözüm istiyor.



“Kendisi tapusu olduğunu iddia ediyor ama biz öyle bir belge görmedik”
Köyde yaşadıkları yol sıkıntısına ilişkin konuşan Düzce Düzköy Muhtarı Evren Eser, şunları kaydetti:

“Karşı köyden bir vatandaş bulunduğumuz yerin kendisine ait olduğunu söylüyor. Tapudan haritacı arkadaşları getirip yerini belirlediğini söylüyor. Bu yol 80 yıldır kullanılan bir yoldur ve devlet büyüklerimizden mağduriyetimizin giderilmesi için yardım istiyoruz. Herkesin kullandığı yola 4 kamyon toprak dökülmüş. Köyümüzde 300 hane var ve bin 200 kişi kalıyor. Bu toprağı döken kişiyle irtibata geçelim dedik olmadı, kendi çabalarımızla halledelim dedik buna da fırsat vermediler. Bu yola toprak dökerken mahkeme kararıyla, devlet yoluyla olduğuna dair bize herhangi bir belge ulaşmadı. Sadece benim adım kullanılarak noterden tasdikli bir belge ulaştı. Böyle bir sürprizle karşı karşıya kaldık. Kendisi tapusu olduğunu iddia ediyor ama biz öyle bir belge görmedik.”



“Kaza yapsa, ölse, yaralansa kim hesap verecek?”
Köy sakinlerinden Mevlit Hunç ise bu sıkıntının bütün köyü etkilediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bu hakareti bütün bir köye yapılmış hakaret olarak sayıyoruz. Ben 55 yaşındayım bu zamana kadar köyde böyle bir şey görmedim, duymadım. Benden daha yaşlılar da böyle bir şey görmedi. Bizim babalarımız, dedelerimiz hayır olsun diye zamanında buraları bağışlamışlar zaten. Şimdi biz her yerde dedelerimiz bıraktı diye onlarla mı uğraşacağız. Ben kanuni boyutunu bilmiyorum ama bir yeri 20 seneden fazla bir kişi kullanıyorsa zimmetlik ona geçer diye düşünüyorum. Eğer bir hakkı varsa ibraz edece yasal bir prosedürü var bu işin. Herkes böyle kafasına göre kamyonlarla toprak getirip dökerse böyle bir yaşam şekli olur mu? Yetkililerden bunun çözümünü istiyoruz. Bu vatandaş hiçbir şekilde bizim köy halkıyla diyaloga geçmiş de değil. Burada gece geçen araçlar kapalı olduğunu görmeyip kaza yapsa, ölse, yaralansa kim hesap verecek?”



“Yer benim diyor”
Recep Yıldız ise kendisinin de yeri olduğunu söyleyerek “Benim de karşıda yerim var madem böyle oluyor ben de kapatayım. Yer benim diyor yol ama anlamıyor. Daha önce görüşülmüş ama sonuç değişmemiş. Yaşanan sıkıntıyı anlamamak konusunda direniyor” diye konuştu.

Haber: M.AYDIN