Düzce’den Abant’a bir yolun bağlanmasına sıcak bakmayan Bolulular, uzun bir süre yol güzergahında bulunan kayan bir bölümü onarmaya yanaşmamıştı. Bolu kesiminde kalan bu 500 metrelik yolun yapımını tamamlanmasının ardından iş artık Düzce’deki yöneticilerin 14 kilometrelik yolun yapımının hızlandırılması noktasında yapacağı girişimlere kaldı.

Konuya ilişkin konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bu projenin takipte olduğunu ancak hemen kazma vurulacak bir proje olmadığını söyledi.

HEM ABANT, HEM YEDİGÖLLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Keşir, “Biz Düzce’nin hem yol hem de şehir içindeki tüm planlamaları noktasında sayın Bakanımız başkanlığında çalışıyoruz. Çıkardığımız cetveli düzenli periyodik olarak takip ediyoruz. Düzce iyi bir takım çalışmasıyla tüm kademelerde ihtiyaç duyan projelerimizi takip ediyoruz. Tabii bu tür büyük projeler bugün konuştuk hadi yarında kazmayı vuralım diyeceğimiz işler değil. Çünkü bunların Ankara’da yürüyen ayakları var. Hem Abant yolu ver hem Yedi Göller yolumuz var orası da bizim için çok kıymetli. Hepsini çalışıyoruz.”

Keşir fındık üretimine ilişkin olarak fındık üretim kalitesi ve verimliliğinin arttırılması için teşvikin de arttırılması gerektiğini belirtti.

“TEŞVİKİ ARTTIRMALIYIZ”
Keşir, “Fındığın tek sorunu mahsul sonrası fiyat değil, fındığın başka pek çok sorunu var. Bir tanesi iyi tarım. Fındıkta biz iyi tarım örneklerini çoğaltmak zorundayız ve biz her yıl sadece hasat sonrası fiyatı konuşmamalıyız. Şimdiki tarım bakanımız yeni göreve geldiğinde fındık üreticisi olan illerin her birinden her milletvekiliyle bir toplantı yaptı ve bu toplantı 4 saat sürdü. Düzce adına ben katıldım o toplantıya. Şehrimizle ilgili beklentilerimiz orada ifade ettik. Bizim kısa vadeli, yani o dönem hasatla yakın bir dönemdi yani hasat sonrası fiyatla ilgili kısa vadeli sorunlarımızı dile getirdik. Orta ve uzun vadeli planlar yapılması gerektiğini ifade ettik. Bizim uzun vadede hedefimiz, şuan dünya ülkeleri fındık dikmeye başladı .Çin, İtalya, İspanya artık fındık dikimine başladı. Biz Türkiye olarak neredeyse yüzde 90 dünya ihtiyacını karşılayan bir ülkeyken uluslararası pazarda payımız düşmeye başlıyor. Aşağı yukarı ürettiğimiz fındığın 450bin tonunu dünyaya satan bir ülkeyiz. Eğer bu payımızı kaybedersek içerde sorunumuz daha da büyür. Biz hem fındık üretim kalitemizi hem verimliliğimizi arttırmak ve fındık çiftçiliği yani yılın 1 ayı değil, farklı aylarda da yapılan teşviki arttırmalıyız” dedi.
 
Haber: A. SARI