Sonbahar mevsimi ile birlikte çeltik hasadı da başladı. Düzce’deki çiftçilerde tarladan topladıkları ürünü kurutmak amacıyla sermeye başladı. Ancak Esenli köyündeki çeltik üreticileri ürünlerini kurutmak için ilginç bir yöntem başvurdu.

D-100 Karayolu üzerindeki yol yapım çalışması en çok çeltik üreticisinin işine yaradı. D-100 Karayolu Döngelli mevkii İstanbul istikametinde yol yapı çalışması nedeni ile kapalı olan yolda Esenli köyündeki çeltik üreticileri topladıkları ürünleri kurutmak için yola serdi.

Çiftçiler traktörlerle taşıdıkları çeltiklerini karayoluna sererek kurutuyor, gün boyunca da başında nöbet tutuyor. Köyün kadınları da gün içinde yaklaşık 500 metrelik yolu aşağı yukarı yürüyerek çeltikleri karıştırıyor.

Sulama Birliği Başkanı ve aynı zamanda çiftçi olan Necmettin Kavak, çeltiğin Düzce’de kurutma tesisi bulunmadığı için kurutmakta zorlandıklarını ve yolun kapalı olduğunu öğrendiklerinde gerekli izinleri alarak böyle bir yola başvurduklarını ifade etti.

Çeltik ürününde sıkıntılara rağmen karşılığını aldıklarını ifade eden Kavak, “Çeltiğin verimi bu sene çok iyi tarım il müdürlüğü ve il özel idaresinin desteğinin olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.” Dedi.

Haber; S. KAŞKIR