İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Düzce Yenikent bağlantı yolu için yaptıkları hazırlık çalışmalarını anlattı.

 

Geçen haftaki İl Genel Meclisi toplantısında geride bıraktığımız hafta itibariyle belediye ile ortak olarak yolda çalışmalara başlayacaklarına ilişkin açıklamalarını doğrulayan Üstünel, belediye tarafından henüz araç kiralanmadığı için gecikme yaşandığını belirtti.

 

 

Kazukoğlu ocağında İl Özel İdaresi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Üstünel, ‘Şu anda bizim dozerimiz, ekskavatörümüz burada. Ekskavatör bize malzeme yükleyecek, dozer de humus toprağı kaldırıp, ekskavatöre malzeme yeri hazırlıyor’ dedi.

 

 

Belediye tarafından ekskavatör kiralanacağını ancak henüz araçlar hazır olmadığı için beklemede olduklarını ifade eden Üstünel, ‘Onlar hazır olmadıkları için bir kamyonlarla malzeme dökemiyoruz. Sanırım onların bir kiralama sıkıntıları var. Kiralama işi zaman alabiliyor. Biz şimdiden hazırlıklarımıza başladık’ şeklinde konuştu.

 

Ayrıca, yola başlandığında malzeme çekmek için ocakta çalışmalara start verdiklerini dile getiren Üstünel, makine parkındaki araçların büyük bölümünün bölünmüş yolda çalıştığını ve kamu kurumları ile kuruluşlarına ait araçların da burada bulunması nedeniyle kiralama yoluna gidildiğini kaydetti. Üstünel, yolun ne zaman tamamlanacağı konusunda ise net bir tarih vermedi.