Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Horozoğlu Mahallesi'nde bu yılda kar yağışlarının ardından yolda heyelan meydana geldi. Mahallenin içinden geçen yolun bir bölümü heyelan nedeniyle kaydı. Yol kayması nedeniyle İmiz Mahallesi ile bağlantı koptu. Yaklaşık 2 haftadır yolun bu şekilde olduğunu belirten vatandaşlar, amatör kameralarla çektikleri görüntüleri haber merkezimize ulaştırdı. Bugün itibariyle yolun yaya geçişine de kapandığı öğrenildi.
Bugüne kadar hiçbir yetkilinin gelip inceleme yapmadığı köy yolunun tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.
BU İLK DEĞİL!
Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Horozoğlu Mahallesi'nde yaşanan heyelan ilk değil. Mahallede yaşanan heyelanları geçmiş yıllarda da ekrana taşımıştık. 10 Mart 2012 tarihinde Horozoğlu mahallesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle köyün tek yolunun neredeyse yarısı uçmuştu. Büyük Melen projesi kapsamında olan köyün halkı yerlerini satamıyor ve başka yere taşınamıyordu. Toprak kayması nedeniyle geceleri uyku uyuyamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “ Ya bizi buradan taşıyın ya da bu heyelana çare bulun” diyerek yetkililere seslenmişti.
Haber;S.KAŞKIR