2000 yılında Kaynaşlı Hendanoğlu mahallesinde heyelan meydana gelmesi nedeni ile 21 hane, Kaynaşlı Belediyesi tarafından Darıyeri Hasan Bey köyünde bulunan şirinevler mahallesine taşındı. Yaklaşık 12 yıldır camileri olmayan mahalleli artık namaz kılmak için uzun yol yürümek zorunda kalmayacak. En yakın caminin 5 kilometre ötede olduğunu söyleyen Kubilay Arslan, büyük bir sıkıntıdan kurtulduklarını dile getirdi.
Arslan, “ Köyümüz 12 yıl önce Hendanoğlu mahallesinde meydana gelen heyelanlar nedeni ile Darıyeri hasan bey köyü şirinevler mahallesine devlet tarafından taşındı. Mahallemizde 12 yıldır camii sorunu vardı. En yakın camii Kaynaşlı merkezde. Oda mahalleye 5 kilometre uzaklıkta ve 1 saatlik yol yürümek gerekiyor. Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızdan Sadık amcamız bizim buradaki sıkıntımızı gördü ve camii yapımına başlandı. Allah ondan bin kere razı olsun.” Dedi.
Burak Arslan ise, mahallede Cuma namazı kılamadıklarını ve yeni caminin ramazan ayına yetiştirileceğini ifade etti.

Arslan, “ Mahallemizde evi bulunan ve Düzce’nin ileri gelenlerinden biri olan Sadık dayımıza bize cami yaptırmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Cuma namazı kılmak için Kaynaşlı Merkez’de bulunan camiiye gidiyorduk. Buda bize sıkıntı veriyordu. Bazen yürüyerek bazen bisikletle bir şekilde ulaşım sağlıyorduk. Biz Ramazan ayında teravih namazlarını mahallemizde kılmak istiyorduk. Bunu gördüler. İnşallah yeni camimiz ramazan ayına yetişir.” Dedi.

Haber; E. BEKTAŞ