Hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında AK Parti Düzce eski milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ve İŞKUR Düzce İl Müdürü Ferhat Acar da Türkseven Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Türkseven’e hayırlı olsun dileklerini iletti.



Yeni yönetim kuruluna da başarılar diliyorum”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Metin Kaşıkoğlu ziyaretle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“İşadamı kimliğiyle bu zamana kadar tanıdığımız dürüstlüğüyle, Düzce’deki çalışkanlığıyla ve bu anlamda ortaya koyduklarıyla hepimizin dikkatini çeken bir ailenin Öncü yayın gurubunun marifetiyle basına el atmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Yeni bir anlayış, yeni bir yol haritasıyla Düzce’ye hayırlı olacağına inandığımın bir değişiklik oldu. Bu yolda basına batı marifetiyle tekrar bu alanda faaliyet gösterecek olan Türkseven Şirketler Gurubu’nu gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Bu basın alanındaki çalışmalarında başarılar diliyorum. Düzce’ye iyi hizmetler gelmesi açısından, Düzce’nin daha iyi yerlere ulaşması anlamında, Düzce’nin yaşam kalitesinin artmasından tutun da, siyasetteki birlik beraberliğine, sosyal ve kültürel yaşamdaki, bütün çıtalardaki yükselişine çok önemli bir lokomotif görevi göreceğine inanıyorum. Bu anlamda şirketin yeni sahiplerine, yeni yönetim kuruluna da başarılar diliyorum.”

“Ben adayım demek bugünkü siyaset arenasında çok uygun olmaz”
Yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday olacağı söylentilerine de değinen Kaşıkoğlu, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“İyi bir dönemde, iyi bir ekip çalışmasıyla 2014 yerel seçimlerinde o dönem il başkanı sıfatımızla ve kurmuş olduğumuz yapıyla birlikte tüm AK Partili arkadaşlarımızla önemli bir başarıya imza attığımız ortadadır. Çünkü Düzce’nin geçmişine baktığınızda hiçbir parti bütün belediye başkanlıklarını hiçbir zaman tek başına almamıştır. Bu başarı milletimize aittir. Biz sadece onun sözcülüğünü yapabildiysek ne mutlu bize. Önemli ve çok iyi başarıların elde edildiği bir dönemdi. Özgür çalışmaların hayata geçirildiği bir dönemdi. O günün başarısı olarak da 10-0’lık sonuç ortaya çıktı. Eğer Yüce Allah bu millete hizmet etmeyi bize belediye de uygun görüyorsa biz o buyruğa hiçbir zaman itiraz edemeyiz. Kaldı ki siyasetin girişi vardır, çıkışı yoktur. Bir kere girersiniz ondan sonra köprüden son çıkış gibi bir çıkış yoktur. Dolayısıyla milletimiz eğer bize orayı yakıştırıyorsa, milletimiz bu görevi hak ettiğimize inanıyorsa, milletimizin gönlünde yerimiz varsa AK Parti bizim öz evladımızdır. Kuruluş felsefesine inandığımız ve mutlak suretle başarılı olmak adına dün olduğu gibi bugün de çalışacağız Türkiye’nin geleceğini gördüğümüz bir siyasi harekettir. Onu Allah bilir, genel merkez bilir, halkımız bilir. Ben adayım demek bugünkü siyaset arenasında çok uygun olmaz.”

“Ankara’da hiçbir zaman kulis yapamadım”
Hiçbir zaman Ankara’da kulis yapmadığına da değinen Kaşıkoğlu, açıklamasına şu cümlelerle son verdi:
“Ankara’da kulis çalışmaları yapıyor bilgileri her zaman konuşulan ve her zaman siyasetin içinde olan bir şeydir. Mutlak suretle sizi bir yerlere yakıştıranlar bu tür şeyler söyleyebilirler ama ben Ankara’da hiçbir zaman kulis yapamadım. Yapabilseydim bugün daha farklı yerlerde olurdum. Bu kulisi benden çok daha iyi becerenler var.




“Biz hiçbir zaman kulis çalışması yapmıyoruz”
Beni düz topçu olarak tabir ederler. Ben hakkın yanında mücadeleden asla kaçmayan bir insanım ama haksızın yanında hiçbir zaman durmayı kendime uygun görmedim. O nedenle kulis faaliyetleri değil eğer bu milletin gönlünde varsanız ve Allah da bunu yazdıysa zaten bundan kaçışınız olmaz. Ama milletin istemediği hiçbir yerde biz olmayız. Dediğim gibi biz hiçbir zaman kulis çalışması yapmıyoruz ama şunu söyleyeyim eğer bu noktada bir bütün olarak Düzce’nin yerel siyasetine baktığımızda bir takım şeylerin değişmesi gerektiğini söylemek sadece benim söyleyeceğim bir şey değil tüm Düzce’de AK Parti’ye gönül vermiş Düzce’de yaşamış birçok hemşerimizin ortak görüşüdür diye düşünüyorum.



“Bulunduğunuz pozisyonda ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmanız dava için yeterlidir”
Ben üç dönemdir milletvekilliğine aday adayı olduğum halde milletvekili adayı olmuş gibi çalışan insanlardan bir tanesiyim. Ben, kendisi aday olabilecekken bağrına taş basarak başkasını aday gösterebilme yetisini ortaya koymuş birisiyim. Dolayısıyla bugün de eğer sizin bir dava ruhunuz varsa ve beyniniz arkasında başka beklentileriniz yoksa sizin bu millete, bu siyasete, bu davaya hükmetmeniz için mutlaka bir koltuğa oturmanız gerekmiyor. Bulunduğunuz pozisyonda ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmanız dava için yeterlidir diye düşünüyorum. Dolayısıyla asla ben varsam hizmet vardır ve ben burada varım ama ben yoksam burada yokum. Hatırlarsanız 2014 yerel seçimlerinde bütün belediye başkan aday adaylarına benim bir yemin törenim vardı. 2009 yerel seçimlerde bunun darbesini yemiştik.

“Yolcu olanlara değil hancı olarak kalacaklara ihtiyacımız var”
Aday adayı olup aday olamayınca başka partilerden şansını denemek isteyenler oldu. Bu yemin töreninde kendim aday olamasam da başka arkadaşım aday olduğunda kendim aday olmuş gibi çalışacağıma namus ve şeref sözü veriyorum. Dolayısıyla bu yemini ettiren kişinin kendisinin bu yemine aykırı davranması mümkün değildir. Allah bizi öyle sebil bir duruma düşürmesin. Bu memlekette yolcu olanlara değil hancı olarak kalacaklara ihtiyacımız var.”  

Haber: M. AYDIN