Düzce’de mahallelerde yaşanan yol sıkıntıları devam ederken bu sıkıntıları çeken Yeni Mahalle hem yol sıkıntısından hem de Karaca Deresi üzerine yapılan köprüyle birlikte köprü sıkıntısından kurtulmuş oldu.

“Dereyi de yukarıdan aşağıya kadar temizleyeceğiz”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da Karaca Deresi üzerine yapılan köprünün açılışını gerçekleştirdi. Başkan Ay açılış sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bu üçüncü köprümüz oluyor. Öğrencilerimizin karşıdan karşıya geçmesi için epey bi yol kat etmesi gerekiyordu. Dolayısıyla okulun karşısına köprüyü koyduk. Bunu tamamen belediyenin imkanlarıyla yaptık. Bir hafta süre içerisinde belediyede arkadaşlarımız bu köprü için uğraşıyor. Vatandaşlarımız da bu köprüyü koymamızdan çok memnun kaldı. Öğrencilerimiz buradan rahatlıkla geçebilecek artık. Okul sezonu yaklaşıyor ve sezon başlamadan biz köprümüzü hazırlıyoruz. Öğrenciler buradan bisikletleriyle kendileri rahatlıkla geçebilecekler. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çünkü çok hızlı bir şekilde bu köprüyü buraya koydular. Köprü tamamen bizim belediyemizin şantiyesinde yapıldı. Dereyle ilgili de çalışmamız olacak. DSİ müdürüyle konuştuk. Dereyi de yukarıdan aşağıya kadar temizleyeceğiz.”




“Deremizin sağında solunda bundan sonra çer çöp kalmayacak, tertemiz yapacağız.”
Mahallede yaşanan yol sıkıntısına da değinen Başkan Ay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu cadde üzerinden Yeni Mahalle’ye giriş yoktu. Muhtarımız özellikle bu konuyu bize bildirdi ve biz de geldik baktık. Hemen hızlı bir şekilde bir hafta içerisinde burayı yaptık. Buradaki fabrika sahibiyle de görüştük ve duvarları yıktık. Yolumuz çalışmalardan sonra açıldı. Biz de bu derenin üzerine köprü koyduk. Şu anda üst yapı çalışmalarını yapıyoruz, daha sonra altyapıya geçeceğiz ve bu derenin sağını solunu açacağız. Buradaki yolumuz 12 metre ama bu geçişi sağladık ve alt yapı bittikten sonra tamamen açmış olacağız. Asfaltı da yapacağız. Tüm merkezde Asar Deresi’nde, Karaca Deresi’nde sağını solunu bütün yolları açacağız. En azından alt yapıya hazır hale getireceğiz. Deremizin sağında solunda bundan sonra çer çöp kalmayacak, tertemiz yapacağız.”



“Taleplerimizi söylüyoruz onlar da yavaş yavaş yapıyorlar”
Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeni Mahalle Muhtarı Necdet Kabasakal da yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi:

“10 gün önceki yemekli toplantımızda Hamidiye Mahallesi’nde yaptığı köprüyü anlatıyordu başkanımız ve biz de talep ettik. Dedik ki bizimde bu konuda sıkıntımız var. karşı mahalleye okul yapıldı ama bizim bağlantımız yok. Köprümüz yok dedik. Sağ olsun kendisi 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde köprüyü yerine koydu. Yolu da başkanımız trafiğe açtı. Ruhi Kurnaz Caddesi’nden Yeni Mahalle’ye en azından bir girişimiz oldu. asfaltlama çalışmaları da yapılacak. Taleplerimizi söylüyoruz onlar da yavaş yavaş yapıyorlar.”

Haber: M. AYDIIN