Muncurlu'da yol sorunu bitmek bilmiyor. Ağır tonajlı taşocağı kamyonlarının yolları tahrip ettiği ve tehlike yarattığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi yapan halkın ardından bugün muhtar Osman Yaman ve azaları tepkilerini gösterdi.

 

 

Köy halkının eylemin üzerine yolu onarma sözü veren taşocağı yetkilileri yolda genişletme çalışmalarına başladı. Taşocağı, yolun 500 metresini kendi imkanları, geri kalan kısmı da İl Özel İdaresinin desteği ile genişletiyor. Muhtar ve azalar ise yolun genişletmesi yerine kamyonların alternatif bir güzergahtan yol verilmesi gerektiğini savunuyor. İddiaya göre yol genişletme çalışmaları esnasında araçlar, orman müdürlüğüne ait alanlarda ağaçları izinsiz tahrip ediyor.

 
 
Muncurlu Köyü Muhtarı Osman Yaman, alternetif güzergahlar belirlenmesine karşın taşocağı yetkililerinin ısrarla bu yolu kullanmak istediklerin belirtti.
 

 

Köy halkı bu yolu kaldıracak durumda değiL

 

Yaman, "Bugünkü halkın tepkisi değil. Iki şirket bu yolu kullanmak için diretiyor. valimizin direktifiyle buraya alternatif yollar tespit edildi.

 

Fakat şirketler o güzergahı kullanmak yerine hazır güzergahdan geçmek istiyorlar. Biz heyet olarak bunun böyle olmayacağını anlatmaya çalışyoruz. Köy halkı bu yolu kaldıracak durumda değil. Alternatif yolları biran önce kullanıma açsınlar."dedi.

 

 

Yoldaki çalışmaların durdurulması gerektiğini belirten Yaman, çalışmaların kimseye haber verilmeden yapılmasına da tepkiliydi.

 

Yaman, "Bizim iddiamız biran önce çalışmaların durdurulması. Köy için valimize verdikleri taahhütleri yerine getirlmesi ve hastaneye kadar olan yolu onarılması. Valimiz bu işe el attı ama şirketler diretiyor. Pazartesiye kadar duruma bakacağız. Olmazsa halkı da devreye sokacağız. Çünkü bugüne kadar durdurmaya çalışıyoruz. Yolda çalışma yapılıyor, muhtarın haberi yok. Muhtarı geçtim orman bölge şefinin haberi yok. Hassas bir dönemdeyiz, ağacı katlediyorlar. Planı projesi yaparsın kesim kararı verilir. Burası Türkiye cumhuriyeti, patagonya cumhuriyeti değil. Tamemen bilgi verilmeden yapılan işlemlem yapılıyor. Alternatif yol 400 metre daha bu yoldan kısa. Değil ev, kulube bile yok. Hiç kimsenin kendilerini göremeyeceği bir yer. İllaki burası olsun diye diretiyorlar. Bizde direncimizi bu yönde koyduk."diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR