Düzce’nin çoğu bölgesinde sorun haline gelen yol sıkıntısı ilçelerdeki köy yollarında da yaşanıyor. Çilimli’ye bağlı İshaklar Köyü’nün yol sıkıntısı ise diğerlerine göre biraz daha farklı çünkü iddiaya göre yola mıcır taş dökülüyor daha sonra asfalt yapılacağı gerekçesi ile kazınarak öylece bırakılıyor.

Yalnızca İshaklar değil birçok köyün kestirme olarak kullandığı yolda köy halkı özellikle yolun araçlarına verdiği zarar ve tozdan dolayı çile çekiyor. Yaşadıkları bu sıkıntıyı yetkililere defalarca ilettiğini ifade eden köy halkı yılladır bir gelişme olmamasından yakınıyor.

“Bu yolun yapılmasını istiyoruz”
Yaşadıkları sıkıntı nedeniyle zor günlerden geçtiklerini dile getiren İshaklar Köyü sakini Hakan Yıldız, şöyle sitem etti:

“Buradaki sorun uzun yıllardan beri köyümüzün anayolu olan bu yolun asfalt olmayışıdır. Zaman zaman mıcır taşlı asfalt yaptılar. Maalesef bu yolu arada bir kazıyarak asfalt yapacağız dediler ama bu zamana kadar olmadı. Özellikle son günlerde çukurlar, toz nedeniyle fiziki ve ekonomik sorunlarımız var. Araçlarımızın yakıttan tutun da arızalanmasına kadar ulaşım olarak zorlanıyoruz. Bu yol sadece İshaklar Köyü’ne ait değil. Bu yol yaklaşık 6 köyü ilgilendiriyor. Köyümüzde yaklaşık 700’e yakın hane zorluk çekiyor. Başka bir yol daha var ama o yol bize en az 4 kilometre kaybettiriyor. Zaman zaman acil işlerimiz oluyor ve bu yolu kullanmamız gerekiyor. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Bayramda Allah’tan yağmur yağdı.”

“Vekilleri özellikle bu yoldan davet ediyorum”
Bir diğer köy sakini Mehmet Demirci ise şöyle konuştu:

“Bizim Düzce’yle bağlantımız olan bu yol gördüğünüz gibi rezil durumda. Bunu yıllardan beri dile getiriyoruz ama hiç kimse ilgilenmiyor. Yakın köyde il encümen üyesi var ve bu yolu kullanıyor ama bize yardımcı olmuyor. Seçim gelmesine rağmen sırf bu yolun durumu için bizi ziyarete bile gelmediler. Biz bu konuda çok mağduruz. Vekil adayları özellikle bu yoldan bizi ziyarete gelip görsünler. Ondan sonra gelip çayımızı, kahvemizi içsinler. Vekilleri özellikle bu yoldan davet ediyorum."

“Vekiller ziyaret etsinler, görsünler”
Yıllardır bu yolun yapılmasını beklediklerini belirten köyün en yaşlılarından Muammer Yıldız ise şunları kaydetti:

“Ben 74 yaşındayım ve bizim en kestirme yolumuz burasıdır. Çoluk çocuğumuz, gelenimiz, gidenimiz bu yolu kullanıyor. Çilimli’nin Düzce için kullandığı yol burasıdır. Buraya mıcır döktüler, 5-6 ay önce greyderle söktüler. Yağmur yağdığı zaman burası araba giremez hale geliyor. Havalar açtığı zaman da dumandan inanın çamaşır asamıyoruz. Bu sıkıntıyı her seçimlerde dile getirdik ama bugün yarın yapacağız diyerek bıraktılar.  Biz sıcak asfalt istiyoruz. Vekiller ziyaret etsinler, görsünler.”

“Yapacağız deyip geçiştiriyorlar”
Diğer köy sakinleri ise şöyle konuştu:

Kazım Yıldız: “Ben küçüklüğümden beri bu yol, köylerin ana yoluydu. Sonra nasıl olduysa buranın yolunu bıraktılar ve şuradan yol verdiler. Burası 2 buçuk kilometre yok. Asfaltlama istiyoruz. Bütün köylerin yolu asfalt oluyor da bizim yolumuz niye asfalt olmuyor. Muhtarımız gidip söylüyor. Yapacağız deyip geçiştiriyorlar.”

“Burasının kullanılmaması için bu yol yapılmıyor”

Abdulkerim Tunç: “Hepimizin çoluk çocuğu var. Bir araba geçtiği zaman çocukların nasıl toz yediğini düşünebiliyor musunuz? Tozdan dolayı çocuklar evlere hapis kaldı. Yağmur yağsın diye Allah’a dua ediyoruz. Köyleri dolaştım bir tek bizim yolumuz yapılmadı. Burasının kullanılmaması için bu yol yapılmıyor. Zaten asgari ücretle çalışıyorum neden başka yolu kullanıp masraf edeyim.”

Haber: M.AYDIN