Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma izni alması zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çalışma izni almak için başvuran hayvan satıcılarına Valilik Konferans Salonunda eğitim verildi.
Toplantıya İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler ve çalışma izin başvurusu yapan hayvan satıcıları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Eğitimin Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik; doğrudan ya da dolaylı olarak sığır cinsi hayvanları 30 gün, koyun ve keçi türü hayvanları 29 gün içinde alım ve satımını yapan satıcıların, teknik, hijyenik ve sağlıklı şartlarda çalışmalarını sağlamak ve hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek amacıyla düzenlenmiştir.” dedi.
İl Müdürü Kabaoğlu, çalışma izni almayan yetiştiricilerin 1 Ocak 2014 tarihinden sonra, satın almış oldukları sığır cinsi hayvanlarını 30 günden önce, koyun ve keçi türü hayvanlarını ise 29 günden önce satamayacaklarını belirtti.
Toplantı Veteriner Hekim Muzaffer Hasançebi’nin yaptığı sunu ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler tarafından soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Haber; C.ÜSTÜNER