Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü halka dağıtmak üzere fidan yetiştiriyor. Proje kapsamında hem 105 Bin fidan üretildi, hem de bu sayede yöre köylüsüne iş imkanı sağlanmış oldu.

Bu proje ile ilgili olarak bilgi veren Akçakoca Orman İşletme Müdürü Kerim Gençoğlu, Akçakoca’daki orman varlığının artırılması ve kestane şekeri üretimine katkı sağlanması amacı ile bu projenin hayata geçirildiği ifade etti.

 

Aynı zamanda, şu ana kadar 90 bin adet sarıçam, karaçam, sedir, kayınçınar, huş ve göknar türünden çıplak kök fidan ve 15 Bin 670 adet kestane, ceviz, Akçaağaç ve yabani kiraz olmak üzere toplap 105 Bin adet fidan üretildiğini de sözlerine ekleyen Gençoğlu, üretilen bu fidanların 2009 yılı itibari ile vatandaşlara bedava dağıtılacağını belirtti.  

 

Ayrıca, özellikle Akçakoca’da yetişen kestane ağacının tohumlarından üretilen kestane fidanları ile orman varlığının artırılmasının amaçlandığını ifade eden Gençoğlu, sadece kendi imkanlarını kullanarak açtıkları Kestane Bayırı Orman Tesisleri ile de yöre köylüsünü iş sahibi yaptıklarını, bu çalışmaların, Kestane şekeri üretimine de büyük katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

.