Düzce Valiliği önünde, içerisinde 13 bin 500 TL nakit para, 20 Cumhuriyet ve 22 çeyrek altının olduğu çantayı, bulduğu gibi polise teslim eden Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Ergin Verep, bugün Camikebir Mahallesi’nde bulunan Film Platosu alanında düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Yardımcısı Özgür Sağlam, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Işıldak, iş insanları ve temizlik işleri katıldı.

“Düzce’de kimsenin malına hıyanet edilmez”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, törende yaptığı konuşmasında, böyle davranışların Düzce’nin güvenirliliğini artırdığını kaydederek şu ifadelerde bulundu:



“Bildiğiniz gibi dün arkadaşımız onurlu bir davranış sergiledi. Bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Kendisine 1 maaş ödül vereceğimizi söylemiştik bugün onu gerçekleştiriyoruz. Bir de arkadaşlarının huzurunda gerçekleştiriyoruz ki bu örnek davranışı onlar da görsünler. O yüzden burada arkadaşlarının huzurunda kendilerine 1 maaş ikramiye veriyoruz, 1 hafta da tatil sunuyoruz. Bir de arkadaşlarımız yeni evlendiği için düğün borçları varmış 10 bin TL civarında. Onu da 2 iş insanımız beni arayıp borçlarını kapatmak istediğini söyledi. Onlar borçlarını kapatacaklar. Biz de kendilerine ikramiye veriyoruz. Böyle arkadaşlarımız bizi onurlandırıyor. Düzce’miz güvenli bir şehirdir. Burada kimsenin malına hıyanet edilmez. Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“Yine bulsam yine aynısını yaparım”
Düzce Valiliği önünde temizlik yaptığı sırada yüklü miktardaki çantayı “Ben çanta buldum” diyerek polise teslim eden ve tüm kesimler tarafından takdirle karşılanan dürüstlük örneğinin sahibi Verep ise mikrofonlara yaptığı açıklamada diyecek bir şeyinin olmadığını söyledi ve ekledi: “Yine para bulsam yine aynı şekilde teslim ederim.”

Ödülleri verildi
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın 1 maaş ikramiye ve 1 hafta izin verdiği Verep’e, bağlı bulunduğu Temizlik İşleri Müdürü İsmail Işıldak ise kıyafet ve 1 adet çeyrek altın takdim etti.



Ergin Verep’in 10 bin TL’lik düğün borçlarını ise iş insanları Faruk Türkseven ve Fazlı Ateş üstlendi.

“Kardeşimizin yanında olmak istedik”
İş insanı Türkseven, Verep’i tebrik etmesinin ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Arkadaşımıza bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızla da görüştük bizi kırmadı. Biz de Düzce’mizi gururlandırdığı için kendisinin bir ihtiyacını gidermek için iş insanı kardeşimizle beraber yanında olmak istedik. Bizi mutlu ettin. Düzce’miz güvenli, huzurlu ve güzel bir memleket.”



Haber: Ö.YILMAZ