Şıralık Mahallesi’nde lüks sitelerin arasında yaşam savaşı veriyor Yılmaz ailesi. Komşularının günlük yardımlarıyla geçimini sürdüren ailenin, kış mevsimine adım attığımız şu günlerde ne yakacak kömürü ne de sağlıklı bir yaşam ortamları var…

Camları kırık olan evde bu soğuk günlerde yaşamaya çalışan ve kendisi de fiziksel rahatsızlıklarından ötürü hareket etmekte zorlanan anne Ayşe Yılmaz’ın 3 çocuğu var. Bir oğlu evli olan annenin zihinsel engelli olan kızı Hava Yılmaz ve cezaevinden yeni çıkan oğlu Yayla Yılmaz yanında. Ancak oğlunun da eve uğramadığını söyleyen anne, kızıyla birlikte yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirdi.

Komşuları Şükran Şahin’in tarafımıza ulaşması üzerine harekete geçen haber ekibimiz aileyi ziyarete gitti.

Yiyeceğimiz yok, kömürümüz yok, evimiz yok…
Verdikleri hayat mücadelesini anlatırken, sesi titreyen Anne Ayşe Yılmaz; eşi vefat ettikten sonra çocukları ile zor koşullarla baş başa kaldıklarını söyledi. Yılmaz, “Geçimimizi komşuların verdikleriyle sağlıyoruz. Maaşımda yok o yüzden bir gelirimiz de yok. Karnımdan rahatsızım. Evli olan oğlumu aradım ama “Gelemem” dedi. Kendine göre dertleri varmış. Öbür oğlumun da psikolojik sorunları var.” dedi.

Fiziksel olarak yaşadığı sıkıntılardan bahseden Yılmaz, şöyle konuştu: “Bir bacağımda platin var, diğeri de kemikten çürümeye başlamış. Ama oğlum ayağa kalkamam diye kestirmedi bacağımı. Yiyeceğimiz yok, kömürümüz yok, evimiz yok. Ev isteriz devlet büyüklerinden ev varsa bir de kömür isterim. Az önce komşu getirdi attı oraya odunları.”

“Her türlü hastalığa açık bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar”
Aileyi bir de, haber ekimize ulaşan komşuları Şükran Şahin’den dinledik.

Şahin, “Neden ben evimde rahatım da o aile mağdur” diye yattığı zaman huzur bulamadığını söyleyerek ailenin durumunu şöyle özetledi; “Bazen ağlama sesleri geliyordu. İki tane aklından rahatsız çocuğu var gördünüz. Oğlan, kız kardeşini ara ara dövüyor. Biz hepimiz burada komşular olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz ama elden gelen ne kadar olur? Özellikle barınacağı bir yere ihtiyaçları var. Her türlü hastalığa açık bir yerde yaşamaya çalışıyorlar. Yapılması gereken neyse destek olalım. Bizim yardım etmeye çalıştığımız günlük şeylerle olmaz.  Hep beraber destek olursak bu aileyi sevindirmek amacımız.”

“Ayaklarında çorap yok”
Her türlü şeye ihtiyaçları olduğunu belirten Şahin, yetkililere ve Düzceliler’e seslenerek şöyle söyledi: “Ailenin ayağındaki çorabından tutun yatacağı yorganından evine kadar her şeye ihtiyacı var. Ayaklarında çorap yok. Alıp veriyoruz ama yıkayacakları bir şeyleri ve yapacakları kimseleri olmadığı için düzen tertip de yok. En önemlisi de barınacak yerleri. Çamaşır makineleri, banyo yapacakları yerleri yok. Her şeye ihtiyaçları var. Düzce, Düzce’nin yetkilileri ve halkı olarak yardımcı olacaklarını düşünüyorum.”