Merkeze bağlı Koçyazı Mahallesinde bulunan Metek TOKİ konutları 2. Bölge’de yaşayan vatandaşlar artan aidatlar karşısında hizmet alamadıklarını söyledi. Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan tepkili grup yönetim ile ilgili şikâyetlerini sıraladılar.



“Bu insanlardan kazanamadıklar parayı istiyorlar

Hiçbir hizmet almadıkları halde ödedikleri aidatlarına yapılan zamma tepkisini dile getiren 2.bölge sakinlerinden Vedat Pehlivan isimli vatandaş, şunları söyledi;
“Biz 8 senedir burada oturuyoruz ve bu yönetimin sunduğu hizmetten memnun değiliz. Şikâyetimizi dile getirmek için burada toplandık. Bizim derdimiz, hesap verilmeden milyonlarca para alıp, hiçbir hizmet vermemeleri.  Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz.  Bize yıllık gider tablosu veriliyor. Bu tabloda gösterilen harcamaların hiçbiri 2. Bölge F Bloklara yapılmıyor. Burada yüzlerce daire var ve hiçbir hizmet yapılmayan tek yer burası. Geçen ay bir toplantı yapıldı. Çıkan karar neticesinde ödediğimi aidatlara yüzde 40 zam yaptılar. Cüzi bir miktarı herkes kabul eder. 53 TL ödüyorduk, 73 TL’ye çıktı. Buradaki insanların hiçbiri çalıştıkları işlerde yüzde 40 zam almıyor. Hiçbiri günde 73 TL kazanamıyor. Bu insanlardan kazanamadıklar parayı istiyorlar. Bu insanlar bunu nasıl ödesin. Burada bulunan F Bloklar, alt gelir grubu için yapıldı. Adam yönetici seçileli 10 gün oldu. İlk icraatı zam yapmak. Biz bunu kabul etmiyoruz, bu yönetimin de buradan defolup gitmesini istiyoruz. Biz zaten her ay gider tablosundaki paraları ödüyoruz. Bunların dışında kışa girerken, yakıt giderleri için, bizden 2 ay avans toplanıyor. Kapıcı arkadaşların şirket değişimi söz konusu oldu. Tazminatlarını biz ödedik, neden? Bunun kanunen bir usulü vardır. Devralan şirket bütün tazminatları ile alır. Herkesten 50’şer lira para toplanarak bu tazminatları biz ödedik.”



“Halkın içini rahatlatsınlar”

Vatandaşlardan haksız kazanç elde edildiğine vurgu yapan Serkan Ok, “Buraya yerleştiğimizde merkezi sistem uygulaması vardı. Herkesin evi sıcacık yanıyordu. Sonrasında işi ticarete çevirdiler. DAF denen bir sistemi getirdiler. Sen hiç evde olmasan bile faturayı sana yansıtıyor. Bunlarla da karşılaştık. 30 Liradan başladı aidatlarımız, 35, 40, 45 derken en son 53 liraydı. Son toplantıda başkan değişti. Ki vatandaşların bu değişikliklerden hiç haberi olmaz zaten. Kendi aralarında aldıkları karar ile 53 Lira olan aidat 73 Liraya çıkartıldı ve yüzde 40 bir yansıma gerçekleştirildi. Birçok vatandaş gidip şikâyetlerini dile getirdi ama daima tehditvari cevaplar veriliyor. Binaların girişinde mermerler var. Ağırlığı belki 10 Kilogram ve 30 santimetre açıklıkta duruyor. Bunlar çocukların üzerine düşse ne olacak. Bunları 3 senedir dile getiriyoruz. Bugün bu insanlar 8 senenin birikimi ile buradalar. Biz öncelikle bu DAF konusunun kalkmasını istiyoruz. Bu sadece para tuzağı olarak getirildi. Bizlerden 500’er TL okuyucu parası toplandı. Her ay okuma bedeli alınıyor.  Devlet bu ara fırsatçılarla uğraşıyor. Bir fırsatçılar da buradadır. Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekilleri burada bir denetleme yapsınlar. Şu halkın içini bir rahatlatsınlar”şeklinde konuştu.



"Terbiyesiz kelimeler sarf etti"

Yaşanan zamlardan sonra site yöneticisi ile arasında geçen diyalogdan bahseden Murat Çalışkan isimli bir diğer site sakini ise “Başkanı aradım zor zahmet telefonu açtı. Zammın nedenini sordum. Bana derek, bu işe zorla girdiğini, bu işten çıkmak istediğini ama zorla tuttuklarını söyledi. ‘Eğer beğenmiyorsanız evinizi satıp gidin’ dedi. Bana başka ithamlarda bulunarak cevaplar verdi. Ben de bunun üzerine konuyu fazla uzatmayarak telefonu kapattım. Diğer bölgelerde aidatlar 53 TL’den 55 TL’ye çıkmışken, biz dar gelirliler için yapılan bu evlerde 53’den 73’e çıkartılması enflasyon farkından bile daha büyük bir değere tekabül ediyor. Bizim isteğimiz yönetimi gitmesi” dedi.
 


Şikâyetlerini dile getirdikten sonra, hep bir ağızdan yönetimi istifaya çağıran vatandaşlar, yönetimin görevden ayrılması için imza toplamaya başladı.