Miadını doldurmuş, yıpranmış binaların yanı sıra ne kat sayısı ne de renk olarak birbiri ile uyum sağlamayan yapılara bir de uyumsuz tabela ve çanaklar eklenince ortaya çıkan göz zevkini bozan manzara, çözülmesi gereken bir sorun olarak uzun süredir ortada duruyor. Düzce'de yıllardır konuşulan ve ilin idareci ile siyasileri tarafından da kabul gören bir sorun olan şehir merkezindeki estetikten uzak manzara için yavaş yavaş uygulama aşamasına geliniyor.

 Önemli noktalarda dış cephe düzenlemesi yapılacak

Bir kentin aynası olan çehresinin artık Düzce'ye yakışacak bir hal alması adına belediye bünyesinde kurulan Estetik Kurulu çalışmasına son şeklini verdi. Estetik Kurulu'nun çalışmaları ve meclis toplantısına verilen önerge ile İstanbul Caddesi ve Gaziantep Caddesi üzerindeki yapıların dış cephe kaplamaları için girişimler başlıyor. Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı ilk birleşiminde imar komisyonuna havale önergeye göre; başta İstanbul Caddesi olmak üzere merkezin önemli noktalarında dış cephe düzenlemesi yapılacak. Dış cephe yenilemesi yapacakların, masraflarının yüzde 80’ine kadar olan kısmı, bina ve işyeri sahipleri tarafından karşılanacak. İstanbul ve Gaziantep Caddesi'nde yer alan işyeri ve binaların dış cephe giydirmelerinde Düzce Belediyesi masrafların yüzde 20’sine kadar destek sağlayacak.

Öte yandan Düzce´ye yepyeni bir görünüm kazandırmak ve yıkım yapmadan kolay tadilatlarla estetik bir görüntü elde etme amacına yönelik olarak yapılacak dış cephe düzenlemesi ile İstanbul ve Gaziantep caddelerindeki binaların stek tip hale getirilmesi hedefleniyor.

Haber; C. ÜSTÜNER