Akçakoca Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Akçakoca Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törene, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram, belediye işçileri ve meclis üyeleri katıldı.

Başkan Albayrak konuşmasında "Amacımız işçilerimizin kendi aralarındaki farklı gelir dağılımını adaletli bir şekilde oranlayarak adaletli bir şekilde anlaşma sağlamaktır. Geçen yılki sözleşmede adalet oranı yüzde 75-80 arasında olurken bu yılki sözleşme yüzde 90 oranında adalet sağlanmıştır. 1985 yılında işe alınan işçiler ile 2011 yılında işe alanına işçilerimizin gelir dengesini elimizden geldiği kadar anlaşma sağlanmıştır. Adil bir duruma getirilmiştir. Sözleşme 1 yıllıktır. Bunun nedeni ise bir sonraki anlaşma seçim arifesine gelmesin diye yapılmıştır.

Belediye olarak bizler 75 işçimizin menfaatleri ile 25 bin nüfuslu ilçemizin menfaatlerini adil bir şekilde ortaya koyarak bu sözleşme yapılmıştır. Hepimizin bildiği gibi bu ücretler vatandaşlarımızın su, emlak vergisi gibi gelirleriyle oluşmaktadır.

Bu nedenle adil bir şekilde dengeleri koruyarak bu sözleşmeyi imza altına alıyoruz. Bu anlaşma çalışanlarımıza ve tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu

Haber:H.İŞCAN