Turizm Bakanlığı ve 1618 sayılı yasa ile kurulan Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu tarafından gezi turlarına katılacak olan vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.
TÜRSAB tarafından, Turizm Müdürlük Personeli, TÜRSAB denetleme ve Maliye yetkilileri, Jandarma ve emniyet mensupları ile yapılan denetimlerde; İzmit, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya’dan Yedigöller bölgesine düzenlenen turların yüzde 95’inin belgesiz, programsız, sigortasız, D2 belgesiz ve izinsiz olduğunun tespit edildiği bildirildi.
Yapılan denetimlerde; bu gibi izinsiz ve programsız turlarda insanların can güvenliğinin olmadığı, kaliteli hizmet alamadıkları ve yapılan ticari faaliyetin devletin gelirine bir katkısının olmadığının görüldüğü belirtilirken denetimlerin devam edeceği de vurgulandı.
TÜRSAB, kaçak turlarla ilgili gerekli genelgelerin yayınlandığını ve yapılacak toplantılar neticesinde turizm faaliyeti gösteren tüm firmalara gerekli bilgilerin aktarılacağını bildirerek tura çıkacakların vatandaşların mutlaka seyahat acenteleri ile irtibat kurmaları gerektiğini söyledi. (kaynak: Kocaeli)