Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bugün adeta utanç verici bir manzara yaşandı. Terminal, Düzce’de iki gündür aralıklarla etkili olan şiddetli yağmura yenik düştü. Düzce’de vatandaşların en çok şikâyet ettiği yerlerin başını çeken terminalde rögar kapaklarının tıkanınca vatandaş büyük bir sınavla karşı karşıya kaldı.
Kısa süreli etkili olan şiddetli yağmurun ardından terminalin tamamına yakını suyla kaplanarak adeta göle döndü. Su içinde kalan terminalde vatandaşlar ne otobüse binebildi ne de otobüsten inebildi. Yetkililer duyarsız kalınca devreye otobüs firmalarının çalışanları girdi. Firma çalışanları ellerindeki imkânlarla tıkanan rögarları açmayı deneyerek suyu tahliye etmeye çalıştı. Yağmurla birlikte mahsur kalan yolcular terminal içerisine sığınarak zor koşulların biraz olsun düzeltilmesini bekledi. Terminalin suyla kapandığını gören kimi sürücülerde aracıyla terminal içerisine girmemeyi tercih etti.

Terminalin sular altında kalmasıyla düşüncelerini ifade eden bir vatandaş, belediyeden gelen yetkililerin biriken suya müdahalesinin yetersiz kaldığını söyledi.

Depremin ardından geçici olarak kurulan terminal tam 15 yıldır kullanılıyor. Yeni terminal inşaatı Azmimilli Mahallesinde devam ediyor. İnşaatın tamamlanıp terminalin ne zaman kullanıma açılacağı ise verilen tarihlere rağmen tam bir muamma…











Haber:Y.SEVER