İlk olarak 2007 yılının Temmuz ayında Düzce Belediye Meclisi'nin 1. birleşiminde gündeme gelen Camiikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, o dönemki meclis tarafından onaylanmıştı. Projenin onaylanması sonrası dönemin Belediye Başkanı Mehmet Keleş, proje için hazırlanan maketi basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmış ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağını açıklamıştı. Ancak araya yerel seçimler girip başkan da İsmail Bayram olunca Keleş'in büyük umutlarla çalışmalarının tohumlarını attığı kentsel dönüşümü devam ettirmek Başkan Bayram'a kaldı.

17 Eylül 2010 tarihinde bölgede yıkımlara başlanmış ve o dönem yapılan açıklamada kısa zamanda yıkım işlemlerinin biteceği ve yeni yapılara başlanılacağı ifade edilmişti. 33 ille birlikte yıkımlara tekrar başlanılan bölgede 4 sene gibi bir sürenin geçmesine rağmen ne TOKİ’nin 200 konutluk projesi için bir çalışma başlatıldı ne de yıkılan binaların enkazları bulundukları yerden kaldırıldı.

Camiikebir Mahallesi’nin şehrin merkezinde bulunması ve çirkin manzaranın hala olduğu yerde kalması ilin prestiji bakımında hiç de hoş görüntü oluşturmuyor.

Kararı Keleş’in aldığı, ilk kazmayı Bayram’ın vurduğu kentsel dönüşüm projesini bitirmek bakalım kime nasip olacak?

Haber: G. KARDUZ