Sabah saatlerinde Cumayeri Dokuzdeğirmen köyündeki Düzce Rafting Tesisleri'nde istanbul’dan gelen basın mensupları ağırlandı. basın mensupları, Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak tarafından karşılandı.

Davetliler, Fidan ve Keleş öncülüğünde "zipline" adı verilen çelik halatı kullanarak nehrin karşısına geçti. Dik yamaçlar ve çayın bulunduğu bu alanda eskiden fındık çuvallarını taşımak için kullanılan "fındık teleferiği" şimdiki adıyla "zipline" eğlenceli dakikalar yaşattı.



Zipline, binen isimlerden biri olan Fidan, Düzce'nin coğrafi konuma vurgu yaparak şöyle konuştu: "Düzce'de deniz, doğa, yaylalarımız ve şelalelerimiz var, tabii güzellikler çok ön planda. Rafting Düzce'de artık oldukça tanındı. Çevre illerden rafting yapmak için Düzce'mize gelenler var. Melen Çayı'nda yapılan raftingin parkuru yaklaşık 11 kilometre"


Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Düzce ve çevresinde bulunan illerde yaklaşık 25 milyon insanın yaşadığını belirtti.
 "11 kilometrelik parkurda ilerlerken Amazon ormanlarından geçiyorum zannedersiniz. Her şeyiyle doğal bir ortamdır, dışarıdan müdahale edilerek hazırlanmış değildir. Etrafımızdaki 25 milyon vatandaşımızı burayı keşfetmeye, adrenalin sporu yapmaya davet ediyoruz" Açıklamaların ardından basın mensupları Melen Çayı'nda rafting yaptı.