Zonguldak'ta, kaçak ocak açarak kömür çıkardığı gerekçesiyle yargılanan kişinin aldığı 2 ay 15 gün hapis cezası, ilköğretim okulunda kalorifercilik ve temizlik işi yapmaya çevrildi

Alipaşa Demir, Rat Mahallesi'nde kaçak kömür ocağı açarak satış yapmaktan yargılandığı davada 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ilgili kanun ile kişinin de tercihi doğrultusunda Demir'in hapis cezasını kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürdü.

Demir, verilen ceza doğrultusunda haftanın 5 günü 4'er saat, bir ilköğretim okulunun kaloriferciliğini ve temizlik işlerini yapmaya başladı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen Demir, 1 ay 7 gün kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.

Alipaşa Demir,  kaçak kömür ocağı nedeniyle mahkemenin hapis, para ve kamu cezası arasında tercih yapma seçeneği sunduğunu; kamuda çalışmayı kabul ederek ilköğretim okulunda görevlendirildiğini, bir daha aynı suçu işlemeyeceğini ve pişman olduğunu söyledi.