Kardüz turizme açılamadan bir kış sezonuna daha giriyor! İlin idarecileri bırakın yanı başımızdaki Kartalkaya'yı örnek almayı 'Türkiye'nin Davos'u yapacağız' diyedursun hala bölgeye tesis için bir çivi çakılmadı!

 

Yıllarca altyapısız yatırımcı beklendi

Yatırımcılara yolsuz, elektriksiz sunulması nedeniyle cazip bir yer konumundan çok uzak olan Kardüz'ün gerekli altyapıya kavuşması yıllar aldı. Altyapısız haliyle yatırımcıların sadece incelemekle yetindiği Kardüz Yaylası ile ilgili alınan hatalı kararlar bugün siyasilere ve bürokratlara ders olurken tesisleşme adına bölgede hala bir kıpırtı yok. Kartalkaya'nın gözde bir kayak merkezine dönüştüğü yıllarda Kardüz'ün de değerlendirilmesi talebinin üzerinden geçen 30 yılda Bolu kış turizminde almış başını giderken Düzce yerinde top sektiriyor.

 

Avusturya'ya kadar gidildi 

Son yıllarda kıymeti çok geç de olsa anlaşılan Kardüz Yaylası için valilikte yapılan toplantı üzerine toplantılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan altyapı için gelen ödenekler ve yatırımcıların tercih sebebi olması için turizm gelişim bölgesi ilan edilmesine karşılık hala tek bir yatırım çekilemedi. Düzce'nin en yüksek tepesi olan ve kış sporları için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası'nın kış turizme kazandırılması için çalışmalar Türkiye ile de sınırlı kalmadı. Bundan yaklaşık 1 yıl önce dönemin Valisi Ali İhsan Su, Milletvekili Fevai Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in aralarında yer aldığı heyet Avusturya'ya giderek dünyada kış turizminin bir numarası olarak gösterilen Salzburg şehrinde araştırmalar yaptı. Kardüz için yabancı yatırımcılarla da masaya oturulduğu bilinirken henüz yatırım kararı alan çıkmadı.

 

Bekleyişin yerini icraat alsın

Hırvatlardan örnek alınarak bir teleferik sistemi kurulmasının dahi düşünüldüğü Kardüz için şimdi yöneticilerin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sürekli söylemlerle Düzce için önemi vurgulanan Kardüz'de artık turizme yönelik tesisleşme adına icraata geçilmesi bekleniyor. Uzun yıllardır Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden birine dönüşmesi gündemde olan bölgenin artık hakettiği noktaya taşınması adına bekleyişlerin yerini somut adımların alması isteniyor.

HABER;C.ÜSTÜNER