Kaynaşlı'nın Üçköprü Köyü Ufuk Mahallesi'nde iki küçük çocuğu ile yaşam mücadelesi veren baba Rahmi Yavuz ailesine destek bir çığ gibi büyüyor. "Zorlu Yaşam Mücadelesi" başlığıyla yaptığımız haber önce hayırseverlerin dikkatini çekti daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti.

Haberin yayınlanmasının ardından önce hayırseverler yardım için koştu. Daha sonra Düzce Topoğraflar, Haritacılar ve İnşaat Çalışanları Derneği (TOHİ-DER) ailede baba ve çocukları giyindirerek gıda yardımında bulundu.

TOHİ-DER Başkanı Sefer Demir, aileye dernek şartlarında katkı sağlamaktan duydukları mutluluğu dile getirmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım, mağdur aileyle ilgili inceleme ve araştırmaları tamamladıklarını belirterek kalp hastası Rahmi Yavuz'a "Sosyo Ekonomik Destek" kapsamında aylık 565 Tl maaş bağlandığını söyledi. Maaş bağlanması ailede özellikle iki küçük çocuğa bakmakta zorlanan kalp hastası Rahmi Yavuz'u sevindiriken çevreden gelen maddi ve nakdi yardımlar ailede huzuru artırdığı gözlendi. 

Haber;E.TAYHAN