Sarıkaya Mağarası Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından I. derecede sit alanı olarak tescillenen ve Batı Karadeniz Bölümünün en büyük mağarası olan Sarıkaya Mağarası’nın turizm altyapısının güçlendirilmesine yönelik Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı himayelerinde, Düzce İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Sarıkaya Mağarası Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Projesi” teknik ve mali değerlendirme neticesinde karşılıksız mali destek almaya hak kazanmıştır.


 
Düzce Valiliği koordinasyonunda yürütülen projenin uygulanması ile Sarıkaya Mağarasına elektrik altyapısının ulaştırılması, mağara içi aydınlatma sisteminin kurulması, mağara içi yürüyüş platformlarının inşa edilmesi, kapalı devre güvenlik kameralarının kurulması ve dış mekân çevre düzenlemesi yapılması gibi altyapı ve donanım eksikliklerinin giderilmesi ve bu sayede mağaranın cazibesinin arttırılması hedefleniyor.


 
Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada söz konusu projenin bütçesi 1.068.815,00 TL olup, bu meblağın 370.441,50 TL’lik kısmı İl Özel İdaresinden, 698.373,50 TL’lik kısmı ise Doğu Marmara Kalkınma Ajansından hibe olarak karşılanacağı ifade edildi.

Haber: H. DURNA