31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından görevi devralan yeni başkanlardan bazılarının ilk icraatı çalışmak istemedikleri işçileri kovmak oldu. Bu başkanların MHP'den seçimi kazanan isimler olması ise dikkat çekti.

Çam da Koloğlu'nun izinden gitti

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu'nun toplu işçi çıkartmasından sonra bir işçi kıyımı haberi de Yığılca'dan geldi. MHP'den seçimi kazanan ve geçmişte belediye başkanının makam şoförlüğünü yapan Rasim Çam, 8 işçiyi işten çıkardı.

Başkanlık koltuğuna oturdu, işçi olduğu günleri unuttu

İşçilikten başkanlığa kadar yükselen bir isim olarak 8 işçinin ekmeğiyle oynaması tepki çeken Çam'ın performans düşüklüğü kılıfıyla kendilerini kapının önüne koyduğunu savunan İlker Kara, Hatice Bedi, Recep Akın, Zekeriya Türken, Uğur Akın, Ramazan Kabuk, Çiğdem Güvercin ve Mustafa Özdemir, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket edildiğini belirtti.

"Performans bahane, asıl neden AK Partili olmamız"

2014 yılından bu yana belediyede çalışan 8 işçi bugün itibariyle MHP'li Belediye Başkanı Rasim Çam'ın isteği doğrultusunda işten çıkartıldıklarını ifade ederek, ellerine verilen yazıda 'Performans düşüklüğü' yazsa da asıl sebebin AK Partili olmaları olduğunu vurguladı.

"Cumhur İttifakı'na aykırı hareket ediyor"

AK Parti ve MHP'nin yaptığı Cumhur İttifakı'nın ayrıştırıcı değil birleştirici olduğuna dikkat çeken işçiler, Yığılca Belediyesi'nde bunun tam aksine gerçekleşen bu eylemin sorumlularının siyasi görüşleri ve emelleri doğrultusunda hareket ettiğini ileri sürdü.

"Çoluk çocuğunun rızkının vebalini kim ödeyecek?"

Başkan Rasim Çam'ın mazbatasını aldıktan hemen sonra Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR'dan gelen personeli erkekler tuvaletine temizliğe gönderdiğini belirterek, mobbing iması yapan işten çıkarılan işçiler, "Nerede kaldı Cumhur İttifakı söylemleri? Ramazan ayı başlangıcında işsiz bırakılmamızın ve çoluk çocuğunun rızkının vebalini kim ödeyecek? Biz davamızı hiç bir zaman satmadık ve satmayacağız. Bedeli ne olursa olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerin kullandı.

Haber: S.ÜNSAL